Indumation.be 2019 zet mooie records neer | Agoria

Indumation.be 2019 zet mooie records neer

Afbeelding
Gepubliceerd op 06/03/19
De 5e editie van Indumation.be, van 6 t.e.m. 8 februari in Kortrijk Xpo, klokte af op 9.076 professionele bezoekers. Bovendien mocht de beurs nog eens 1.338 studenten uit de 3e graad technisch onderwijs verwelkomen. Een mooi record.

Na de bezoekerstoename met 33% tijdens de vorige editie in 2017 breekt deze vakbeurs voor industriële automatisering, optimalisering en innovatie haar eigen record: 16 procent meer professionals en een duidelijke verdubbeling, wat het aantal studenten betreft.

Meer dan 65 lidbedrijven van Agoria waren aanwezig en namen meer dan 75% in van de oppervlakte van de beurs. Een waar succes voor alle bedrijven die aanwezig waren. Het enthousiasme van onze leden was groot. Een lidbedrijf noteerde zelfs meer dan 30% meer leads dan vorige editie. Alle bedrijven bevestigen ook dat ze over 2 jaar opnieuw zullen deelnemen.

Factoren die bijdragen tot dit succes zijn zonder twijfel de gunstige conjunctuur, de algemene trend tot innoveren, automatiseren en digitaliseren van de industrie en last but not least de 220 enthousiaste exposanten die hun beursdeelname tot in de puntjes hadden voorbereid, wat leidde tot een brede waaier indrukwekkende demo's en dito nieuwigheden.

Evenementen krijgen bezoekers naar de beurs

Ook het showelement ontbrak niet op Indumation.be 2019 en dat vormde onmiskenbaar een extra boost voor de bezoekers. In Connectivator (de zone toegewijd aan Connect-Integrate-Innovate) vonden op woensdagavond voor de eerste maal de uitreiking van de Factory of the Future Awards 2019 plaats en telde 750 deelnemers.

De interactieve demo's van competentiecentra en hogescholen (Flanders Make, Howest, Sirris, KUL, Vives, Ugent, Xiak, VUB,…), de 16 Expert Classes die 678 deelnemers over de vloer kregen. De nocturne op donderdag met meer dan 3.000 feestende exposanten en bezoekers was zeker een topper binnen de beurs.

De organisatoren Invent Media, Agoria en Indumotion blikken tevreden terug op deze editie, maar blijven tegelijk met de voeten op de grond. De consensus is om zo snel mogelijk te evalueren en waar nodig te schakelen. De volgende editie zal opnieuw plaatsvinden begin 2021!

Wie bezocht de beurs?

De top 5  industriële sectoren waren:

  • Automatiseringsdiensten
  • Voeding – Petro – Farma
  • Metaalbewerking- en constructie
  • Electro-installaties en bordenbouw
  • Productie en verkoop van elektronica/Mechatronica 

De top 5 functies van de bezoekers 

  • Engineering + R&D
  • CEO/Owner/General Management
  • Maintenance
  • Project Management/Business Development
  • Aankoop /Procurement 

Indumation.be 2019 groeide met een oppervlaktestijging van 23% uit tot een beurs van meer dan 20.000 m², verspreid over 4 hallen van Kortrijk Xpo. Het aantal buitenlandse standhouders die rechtstreeks deelnemen aan de beurs, neemt steeds grotere proporties aan. Dit zorgde onder andere voor een groeiend aantal bezoekers uit Nederland en Luxemburg tijdens deze editie. Een aantal exposanten suggereren trouwens om voor de editie 2021 de professionals uit de buurlanden nog actiever uit te nodigen.

Leden van Machineering en Metal-Alliance.be verwachten u

De organisatoren en Agoria zitten alvast niet stil. Van 27 tot 29 maart wordt Machineering 2019 in Brussels Expo georganiseerd: een technologiebeurs van A tot Z voor het maken en de machinebouw, gepresenteerd op een oppervlakte van 15.000 m². De beurs Machineering brengt bezoekers uit de maakindustrie en machinebouw samen met 150 leveranciers van software, werktuigmachines, tooling, componenten, automatiseringen en digitaliseringsoplossingen voor de productie en assemblage van morgen. De Agoria Metal-Alliance.be verwelkomen u van harte op de beurs.

Klik hier voor meer info en inschrijvingen

De foto's van Indumation.be 2019 vindt u terug via volgende link.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's