Agoria leden houden IO-Link Group Belgium boven de doopvont | Agoria

Agoria leden houden IO-Link Group Belgium boven de doopvont

Afbeelding
Gepubliceerd op 06/09/18
Veertien leden van Agoria hebben de krachten gebundeld en samen de IO-Link Group Belgium opgestart. Deze groep heeft als doel de IO-Link technologie kenbaar te maken aan het Belgische industriële publiek. Kent u IO-Link al?

Bent u nog niet erg vertrouwd met IO-Link? Geen paniek. Via verschillende workshops in alle uithoeken van het land, het opzetten van een nieuwe website rond IO-Link, het houden van lezingen op verschillende locaties en promotie en aanwezigheid tijdens verschillende beurzen wil de IO-Link Group Belgium het concept bekend maken.

Meer info? Surf naar www.IO-Link.be

Wat is IO-Link?

IO-Link is een fabrikant-onafhankelijke, Point-to-Point interface voor de aansluiting van actuatoren en sensoren. Het is geen busverbinding, maar een veldbus-onafhankelijk communicatiesysteem dat eenvoudig te integreren is in elk gangbaar bussysteem. Sinds september 2013 is IO-Link wereldwijd beschikbaar als internationale standaard volgens IEC 61131-9. Sindsdien is het aantal bedrijven dat de keuze maakte voor IO-Link snel toegenomen.

Wie zijn de partners van IO-Link Group Belgium

De IO-Link Group Belgium bestaat uit 14 bedrijven (zie foto en logo's hieronder). Ze kwamen in maart voor de eerste keer samen en kunnen nu met trots de geboorte van de IO-Link Group Belgium presenteren. De doelstellingen waren reeds duidelijk vanaf de start. IO-Link technologie kenbaar maken aan een breed publiek in België. Dit mede daar IO-Link het antwoord is op Industry 4.0 van de actuator en sensor-leveranciers. Data is overal beschikbaar en door het gebruik maken van de IO-Link technologie kan deze data op een eenvoudige manier overal ter beschikking worden gesteld. De weg naar Artificiële Intelligentie, data collection en data analytics is nu maar een draadverbinding verwijderd. Anderzijds is IO-Link perfect te integreren in de bestaande automatiseringsstructuur. 

Afbeelding

Afbeelding

Credo Universal, Smart & Easy

Easy & compatible (universal)

Door gebruik te maken van een eenvoudige 3-draadsverbinding wordt de communicatie gerealiseerd. Met standaardaansluitingen M5, M8 en M12 ben je al een eind op weg.

  • Easy wiring, automated parameter setting and extended diagnosis are but a few advantages of IO-Link
  • High functionality (smart)
  • As a standard, 2 bytes of process data are available per cycle. The transmission between IO-Link master and device takes 400 μs at a speed of 230 kBaud. To ensure that the parameter data of a device are not lost when replacing a device, they can be automatically stored directly in the IO-Link master.

Meer weten over deze technologie?

Ontdek meer over de IO-Link technologie tijdens de 2 eerste workshops die op de agenda staan. Op 18 september landen we met de partners in Luik (Franstalige sessie) en op 20 september in Antwerpen (Nederlandstalige sessie). De 14 partners van IO-Link Group Belgium ontvangen u graag op een praktische workshop met een duidelijke en to-the-point presentatie over de IO-Link Technologie. U kan ter plaatse kennis maken met de integratie van IO-Link sensoren en actuatoren van 4 verschillende PLC-leveranciers. Tevens worden in 4 andere themastanden de belangrijkste eigenschappen van deze vooruitstrevende technologie gedemonstreerd door specialisten.

Ontdek het programma van beide workshops

Inschrijven?

 

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's