Brussel krijgt nieuw prototypelab voor 'early stage' medische hulpmiddelen | Agoria

Brussel krijgt nieuw prototypelab voor 'early stage' medische hulpmiddelen

Afbeelding
Gepubliceerd op 20/12/19 door Carole Absil
Er zijn in Brussel heel wat mogelijkheden om aan product prototyping te doen. Sinds19 december is dat aanbod nog uitgebreid met een speciale nieuwigheid, nl. een infrastructuur die het mogelijk maakt om in een vroeg stadium prototypes van medische hulpmiddelen te maken.

Afbeelding

Het nieuwe prototypelab kreeg onderdak in de gebouwen van BLSI, een Brusselse incubator voor life sciences van het Brussels Gewest en de KULeuven. Na een aanbesteding werd ons lidbedrijf Covartim geselecteerd om geïnteresseerde bedrijven die van de infrastructuur willen gebruikmaken, te ondersteunen. 

Kyun Thibaut, oprichter van Covartim: "Er is in het Brussels Gewest heel wat prototyping-infrastructuur aanwezig, maar die is niet echt bedoeld voor de productie van medische hulpmiddelen. Nochtans zijn er in deze sector heel wat innovatieve ondernemers aan de slag. Hen willen we in het MedTech Atelier ondersteunen met hoogwaardige apparatuur die ze in functie van hun behoeften kunnen inschakelen. Een dergelijke gemeenschappelijke infrastructuur, zowel voor het uittekenen van 3D-modellen als voor de productie en afwerking van prototypes, is voor ondernemers veel interessanter dan investeren in eigen machines die vervolgens zwaar onder hun maximumcapaciteit draaien."

Was dit artikel nuttig?