Vier Agoria-leden bekroond in Waals 'Industrie du Futur'-programma | Agoria

Vier Agoria-leden bekroond in Waals 'Industrie du Futur'-programma

Afbeelding
Gepubliceerd op 22/06/20 door Sibylle Dechamps
Vier in Wallonië gevestigde lidbedrijven van Agoria mogen voortaan de titel van Ambassadeur of Usine du Futur dragen. Ze werden bekroond in het kader van het Industrie du Futur-programma van Digital Wallonia, dat tot doel heeft om de digitale transformatie van de Waalse industrie te versterken en het aantal fabrieken van de toekomst in die regio te verhogen.

Om de titel van 'Usine du Futur' te verkrijgen en gedurende drie jaar te mogen dragen, moesten de bedrijven inzetten op de 7 essentiële transformaties die beschreven staan in de door Sirris en Agoria opgestelde methodologie. Een Usine du Futur biedt haar klanten specifieke producten met grote toegevoegde waarde aan. Ze heeft de nodige wendbaarheid om in te spelen op snel veranderende vragen in de markt. Ze staat open voor nieuwe, duurzame bedrijfsmodellen en zet resoluut in op digitalisering, in combinatie met een sterk mensvriendelijke aanpak

De Ambassadors zijn bedrijven die binnen een of meer van die transformaties al innovatieve verbeteringen hebben geïmplementeerd en over het potentieel beschikken om vrij snel door te groeien tot Usine du Futur.

De volgende Agoria-lidbedrijven ontvingen op vrijdag 19 juni tijdens een door Digital Wallonia georganiseerde online persconferentie de titel van Ambassador of Usine du Futur:

Usines du Futur 2020

  • Jumo Automation is een toonaangevende fabrikant van industriële sensoren en automatiseringsoplossingen. Het bedrijf levert totaaloplossingen om metingen uit te voeren, van sensoren tot volautomatische systemen voor het meten van o.a. temperatuur, druk, debieten, luchtvochtigheidsgraad,... De award werd uitgereikt aan managing director Bruno Radermacher.

Afbeelding

  • Alstom Belgium. De twee excellence centres van Alstom Belgium zijn pionier op het gebied van duurzame en slimme mobiliteitsoplossingen. Ze ontwikkelen spoorsignalisatietechnologie, tractiesystemen en hulpconverters. Xavier Champaud, directeur van de vestiging in Charleroi, nam de award in ontvangst.

Afbeelding

  • Valeo. Valeo Ghislenghien is binnen de groep waartoe het behoort een van de modelsites. In deze ongeveer 900 werknemers tellende Belgische vestiging worden multifunctionele verlichtingssystemen voor de automobielsector geassembleerd. Het bedrijf investeert sterk in doorgedreven automatisering en in volledige digitalisering van zijn processen. Ze verlengden vorige week de Usine du Futur-titel die ze in 2017 voor het eerst behaalden. Eric Genin, Site Manager, nam de bijhorende award in ontvangst.

Afbeelding

 

Ambassadeur Made Different 2020

  • Thales Alenia Space. Thales Alenia Space is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van elektronische apparatuur voor satellieten en draagraketten. Het bedrijf ontving een onderscheiding voor zijn uitmuntende prestaties binnen het transformatiedomein "Advanced Manufacturing Technologies".

Afbeelding

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van de online persconferentie via Zoom: 

Afbeelding

Xavier Champaud, directeur van de Alstom-vestiging in Charleroi

Afbeelding

Bruno Radermacher, managing director - Jumo

Afbeelding

Eric Genin, sitedirecteur bij Valeo

Afbeelding

Patrick Bury, adjunct directeur-generaal van Thales Alenia Space

Meer lezen: 

 

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's