Barco legt de fundamenten voor Factory for the Future | Agoria

Barco legt de fundamenten voor Factory for the Future

Afbeelding
Gepubliceerd op 03/05/18 door Geert Jacobs
Ons lidbedrijf Barco legt de laatste hand aan zijn 'One Barco'-verhaal en wil operationeel verder groeien met de creatie van een nieuwe productievloer op zijn Campus in Kortrijk.

Sinds 2016 worden alle afdelingen van Barco in België onder één dak samengebracht. Op de nieuwe uitvalsbasis in het Beneluxpark te Kortrijk staat de 'One Campus' symbool voor het 'One Barco'. De campus is dus niet zomaar een gebouw, maar staat voor een volledig nieuwe manier van werken waarbij openheid, flexibiliteit en interactie centraal staan. Als sluitstuk van het One Barco-verhaal verhuizen ook de productiesites van Kortrijk en Kuurne naar de nieuwe campus.

Nieuwe productiesite 'The Engine'

De nieuwe productievloer bevindt zich in 'The Engine', dat samen met 'The Pulse' (centrale diensten) en 'The Lab' (R&D) in verbinding staat met 'The Circle', het hoofdgebouw op de campus. De verhuis naar de nieuwe productieruimte maakt deel uit van het 'Focus to Perform'-programma, een groter strategisch initatief dat focust op 'operational excellence'. Extra aandacht ging uit naar onder andere automatisering en de invoering van nieuwe, innovatieve technologieën alsook naar de betrokkenheid van de werknemer. Dit blijft een belangrijke rol spelen voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe factory.

Afbeelding

Focus op 'Factory for the future'

De nieuwe site, en bijhorende infrastructuur, biedt een goede basis om verder te bouwen aan een efficiënte manier van werken en vlotter in te spelen op nieuwe trends," zegt Filip Deruijck, VP Operations België bij Barco. "De productievloer, bijvoorbeeld, werd multifunctioneel en flexibel ingericht. Door automatisatie en innovatie kunnen we de doorlooptijden verkorten en meer produceren op dezelfde oppervlakte. Zo kunnen we onze levertijden kort houden en kostenefficiënt produceren, ook in België." Deze nieuwe aanpak leidt tot schaalvoordelen.

"In de loop van 2018 zullen we dan ook de productieactiviteiten van onze Noorse site hier in Kortrijk integreren."

Een slimme manier van werken ligt aan de basis van deze factory for the future. Barco werkt hiervoor op verschillende pijlers. Eerst en vooral door het digitaal connecteren van medewerkers en systemen wereldwijd en door automatisering van bijvoorbeeld het warehouse (voorzien begin 2019) en bepaalde assemblage-activiteiten. Daarnaast worden bestaande processen herzien en geoptimaliseerd, onder andere door de kennis van medewerkers ten volle te benutten en in te zetten in verbeteringstrajecten.

Mensen centraal

Filip Deruijck vult aan: "Mensen blijven ongelofelijk belangrijk in dit verhaal. Door de verhuis krijgen collega's die vroeger nooit met elkaar in contact kwamen, nu een beter zicht op elkaars werkzaamheden. Zo ontstaat niet alleen wederzijds begrip, maar ook een interessante en stimulerende kruisbestuiving. Dat resulteert ook in efficiënter werken."

In The Engine worden projectoren, engines, sub-assemblies, lampen, cooling, medische schermen, LED en networking producten geproduceerd. De verhuis van de productiesites brengt ongeveer 250 extra medewerkers naar de nieuwe campus. Kuurne blijft wel de logistieke hub in België, van waaruit alle producten verstuurd worden. The Engine werd officieel geopend op 19 april 2018.

Was dit artikel nuttig?