Cargill: Factory of the Future 2021 | Agoria

Cargill: Factory of the Future 2021

Afbeelding
Gepubliceerd op 11/03/21
Op 23 februari werden in Vlaanderen en Wallonië de "Factory of the Future"-prijzen uitgereikt. Wij laten u in een reeks artikels kennismaken met de laureaten en ontdekken waarom ze hun prijs hebben verdiend! Vandaag richten we de schijnwerpers op Cargill.

Afbeelding
Cargill heeft activiteiten in Izegem sinds 1998 en stelt ongeveer 250 mensen tewerk. Deze site is een van de meest complexe raffinaderijen voor voedingsoliën in Europa: "We hebben capaciteit om meer dan 300 verschillende olie- en vetblends te maken op basis van 11 types ruwe olie. We kunnen dus tegemoetkomen aan allerlei vragen van klanten naar bak- en kooktoepassingen, industriële en tafelmargarine, babyvoeding, enzovoort."

Izegem heeft een van de grootste afvullijnen in Europa en een expertisecentrum voor verpakkingen. Van bulk tot verpakte olie, Izegem draagt voedselkwaliteit en -veiligheid hoog in het vaandel. Cargill heeft in Izegem belangrijke investeringen gedaan in onderzoek, ontwikkeling en innovatie om te kunnen inspelen op de veranderende behoeften van zijn klanten, zowel in olietoepassingen als in de verpakkingssector. 

Afbeelding

Belangrijke investeringen 

  • 2020 Nieuwewarmtekrachtkoppeling 
  • 2018 Upgrade van de raffinaderij 
  • 2013 Centrale blekerij & vrachtwagen-laadstation voor babyvoeding 
  • 2009 Investering in de afvullijn voor 2 en 3 liter; gevolgd door 7,5 liter in 2012.

De teams 

Afbeelding
Cargill investeert in de ontwikkeling van zijn werknemers om een organisatie te worden waar de operator centraal staat: dit leidt tot een high performance uitvoering. Bovendien spreekt het bedrijf al zijn werknemers aan om te blijven verbeteren (continuous improvement) en kunnen ze een impact hebben op het collectieve resultaat. Daartoe geven ze hen een duidelijke, tastbare definitie van success, de informatie en gegevens (in real time), de nodige uitrusting en kennis en tot slot coaching en ondersteuning aan de hand van Smart Manufacturing, Digitalisation and Continuous Improvement. Cargill streeft ernaar een organisatie te zijn waarin iedereen weet wat hij of zij bijdraagt, wie verantwoordelijk is in een sfeer van vertrouwen, positiviteit en dagelijkse vooruitgang.  

Bekijk de video:

Verantwoord energiegebruik 

Onze warmte-krachtkoppeling (cogeneratie) turbine in Izegem, zorgt voor een gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit. Verder streeft Cargill Izegem ernaar al zijn bijproducten te hergebruiken in andere toepassingen zoals veevoeder of bioenergie. 

Over Cargill 

Cargill is een internationale producent en leverancier van voedingsmiddelen, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten. Cargill helpt landbouwers, klanten, overheden en gemeenschappen succesvol te zijn dankzij onze inzichten en meer dan 150 jaar expertise.  

Cargill heeft 160.000 werknemers, verspreid over 70 landen. 

Verantwoord ondernemen 

Cargill verbindt zich er toe om verantwoord te ondernemen bij het nastreven van ons bedrijfsdoelstelling om wereldleider te worden in het voeden van mensen.  

In België zijn 28 werknemers, verspreid over 8 locaties, actief in de lokale Cargill Cares Councils. Zij engageren zich in duurzame activiteiten met de lokale gemeenschap. Cargill Izegem draagt al meer dan 20 jaar bij tot het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen. 

Lees ook:

Download de studie #ManuMatters

"Manufacturing Matters – De industrie, een essentiële hoeksteen van onze economie"


Sinds 23 februari telt België 42 fabrieken van de toekomst. Wat maakt deze bedrijven zo bijzonder en hoe hebben ze die uitmuntendheid bereikt? Ontdek de verhalen achter de successen tijdens onze (volledig virtuele) Factory of Future Roadshow 2021!

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's