Succesvol samenwerken: Oproep voor interdisciplinaire bedrijfsprojecten met KU Leuven-studenten | Agoria

Succesvol samenwerken: Oproep voor interdisciplinaire bedrijfsprojecten met KU Leuven-studenten

Afbeelding
Gepubliceerd op 21/06/21 door Robrecht Janssens
Samen met de voedingsindustrie organiseert Agoria een nieuwe editie van het Interdisciplinair Assessment Project (IAP), met als thema 'Factory of the Future': blijvend actueel, nu de gehanteerde methodiek ook in Europa opzien baart. Met zo’n IAP gaan laatstejaarsstudenten aan de slag en leveren ze een consultancy-advies op maat af. Heeft uw bedrijf een interessant projectvoorstel om door studenten te laten uitwerken? Geef ons dan snel een seintje.

Met het IAP willen we productiebedrijven ondersteunen bij één of meerdere van de Factory of the Future-transformaties. Het maakt niet uit of uw bedrijf wel of niet in een trajectbegeleiding van Agoria, Sirris, FlandersFood, … zit. 

 

Afbeelding

Als u van start wil gaan met veranderingsprocessen met verbeteringsprojecten, kan het interessant zijn om de hulp in te roepen van een gemengd team van laatstejaarsstudenten Handelsingenieur, Handelswetenschappen, Industrieel ingenieur én Milieu- en preventiemanagement, die elk hun specialisatie hebben.

De studenten werken aan opdrachten die door bedrijven geformuleerd worden en op het einde van het project leveren zij concrete en interdisciplinaire aanbevelingen die binnen de onderneming kunnen geïmplementeerd worden. De teams van drie tot vijf laatstejaarsstudenten hebben aandacht voor de financieel-economische haalbaarheid, de technologische uitwerking en het duurzame en veilige karakter van de voorgestelde oplossing.

Een onbevangen en frisse kijk van jonge mensen op vragen en projecten waarvoor uw medewerkers misschien onvoldoende tijd hebben, kan leiden tot een innovatieve benadering en een boost geven om toch weer een stap te zetten in de richting van het toekomsttraject dat u voor ogen heeft.

“Uniek is dat onze studenten uit verschillende disciplines in de praktijk leren dat elke invalshoek, als een onmisbaar stukje in de puzzel, kan bijdragen tot een voor het gastbedrijf geslaagd project!”

Kris Pattyn, KU Leuven

Om de interdisciplinaire projecten vorm te geven, zijn wij samen met de KU Leuven op zoek naar partnerbedrijven die concrete projectvoorstellen bezorgen waarop de studenten kunnen werken.

Hoe pakken we het aan?

  • U dient een project in dat bij de start met de studenten verder geconcretiseerd kan worden. Als bedrijf kan je meerdere projecten indienen, maar let wel op de haalbaarheid ervan binnen de periode oktober-december 2021.
  • U stelt de nodige bedrijfsinformatie ter beschikking waarmee de studenten het project kunnen uitvoeren.
  • U neemt deel aan de kick-off in Gent op woensdag 6 oktober 2021, waar u met de studenten en de coaches van de KULeuven het project kan bespreken en aftrappen.
  • U begeleidt de studenten, samen met de coaches van de KU Leuven, tijdens de uitvoering van het project.
  • U maakt zich vrij om deel te nemen aan het slotevent in Brussel op woensdag 22 december 2021, waar de studenten hun rapport presenteren. Tijdens het slotevent krijgt u ook zicht op de andere projecten.
  • U neemt deel aan de evaluatie van de studenten: procesevaluatie doorheen het semester, beoordelen van het rapport en jurering bij de presentatie op de slotdag.

Wat levert het op voor uw bedrijf?

  • U kunt bepaalde aspecten van de transformatie vanuit verschillende invalshoeken laten onderzoeken.
  • U krijgt op het einde een consultancyrapport met verfrissende aanbevelingen.
  • U hebt de gelegenheid om potentiële werknemers aan het werk te zien.
  • U komt in contact met andere bedrijven die aan dezelfde uitdagingen werken en met docenten die door hun onderzoek expert zijn in één of meerdere van de 7 transformaties.

De studenten werken aan bedrijfsprojecten in het Nederlands of het Engels.

Ziet u het helemaal zitten? Registreer dan meteen uw bedrijfsproject! Uw project indienen kan via deze link !

Extra ideeën opdoen ?

Lees het ‘Inspiration book': 12 concrete voorbeelden van fabrieken van de toekomst

Was dit artikel nuttig?