Grégor Chapelle (Actiris) : "Profiteer van de grote diversiteit van Brussel" #bethechange2030 | Agoria

Grégor Chapelle (Actiris) : "Profiteer van de grote diversiteit van Brussel" #bethechange2030

Afbeelding
Gepubliceerd op 07/11/18
Uit een studie van Agoria blijkt dat 584.000 banen in 2030 niet zullen ingevuld zijn. Tenminste, als er geen actie wordt ondernomen. Daarom werd een oproep gelanceerd om initiatieven aan te moedigen: Be The Change! Grégor Chapelle, algemeen directeur van Actiris, reageert op deze oproep.

Grégor Chapelle ziet de massale pensioenuitval in Vlaanderen als een kans voor werkzoekenden in Brussel.  " Op voorwaarde dat ze Nederlands kennen," zegt hij. Daarom heeft Actiris een proactief beleid op dit gebied: intensieve samenwerking met de VDAB Brussel, taalcheques, een nieuwe e-learning website (brulingua), open voor alle Brusselaars, een communicatiecampagne...

Een tweede reeks maatregelen heeft betrekking op "positieve migratie".  "Brussel heeft zijn superdiversiteit als troef", zegt Grégor Chapelle. En we moeten gebruik maken van de vaardigheden van migranten om de tekorten, die in de studie voorspeld worden, te overwinnen". 

Agoria's oproep 'Be The Change' werd gelanceerd na publicatie van de studie 'Shaping the future of work', die de impact van de digitalisering op de Belgische arbeidsmarkt beschrijft. De studie, een Europese primeur, wijst uit dat ons land bij ongewijzigd beleid maar liefst 584.000 vacatures zal tellen in 2030. Die situatie vermijden, kan de Belgische economie tegen 2030 zo'n 95 miljard euro opleveren. Agoria stelt daarom 20 maatregelen voor om de vaardigheden te verbeteren, de beroepsbevolking te activeren, werknemers en werkzoekenden om te scholen en de productiviteit te verhogen.

Download hier de studie 'Shaping the future of work – Digitalisering en arbeidsmarkt in België' en werk ook mee aan de verandering. Volg ons op info.agoria.be/nl/bethechange en op Twitter (#bethechange2030)

 

Was dit artikel nuttig?