Evaluatie- en ontwikkelingsproces: met de nieuwe HR-gids van Agoria bent u helemaal bij! | Agoria

Evaluatie- en ontwikkelingsproces: met de nieuwe HR-gids van Agoria bent u helemaal bij!

Afbeelding
Gepubliceerd op 11/06/21
Kunt u hulp gebruiken om uw evaluatieprocessen te actualiseren en een echte cultuur van regelmatige feedback te scheppen in uw organisatie? Ontdek de steunpijlers van het jaarlijkse HR-evaluatieproces in deze splinternieuwe gids van Agoria.

Regelmatig horen we van leden dat evaluatiegesprekken niet meer de positieve impact van vijftien jaar geleden hebben. Onderzoek van kort geleden suggereert dat het hele proces, dat was opgezet om medewerkers te ontwikkelen en te motiveren, vaak averechts werkt. Recente cijfers tonen aan dat 37% van de zogenaamde millennials een andere job begint te zoeken nadat ze de resultaten van hun jaarlijkse evaluatiegesprek hebben vernomen (bron: The Overture Group).

Meer onmiddellijke feedback

Vandaag moeten medewerkers zich voortdurend aanpassen en ontwikkelen. Ze hebben dan ook behoefte aan leiderschap, processen en instrumenten die regelmatige feedback centraal stellen. Een betekenisvolle manier waarop een organisatie de betrokkenheid kan vergroten is door regelmatig 'check-ins' te organiseren, die verantwoordelijken de gelegenheid bieden om te luisteren, contact te maken en te coachen met impact.

Het is gezond dat het evaluatieproces geleidelijk aan matuur wordt, maar het doel is duidelijk: evolueren van klassieke prestatiegesprekken naar die regelmatige 'check-ins', zogenaamde een-op-eengesprekken.

In een context van processen die steeds vaker 'agile' zijn, technologische vooruitgang (AI, machineleren ...) en de invoering van telewerk hebben medewerkers vaker behoefte aan feedback. Het werktempo neemt snel toe. Onmiddellijke feedback is noodzakelijk geworden om het engagement en het aanpassingsvermogen te vergroten.

Prestatiemanagement in 2021: upgrade is noodzakelijk

Met dat doel voor ogen kan prestatiemanagementsoftware helpen om de kwaliteit van die 'one-on-ones' te verhogen en ze efficiënter te laten verlopen. Zo'n HR-instrument helpt om te beginnen er een echte prioriteit van te maken. Collaboratieve agenda's maken het mogelijk om nieuwe punten op te nemen naargelang van de verantwoordelijkheden en de projecten die worden uitgevoerd. Integratie met competentieontwikkeling biedt de hiërarchisch verantwoordelijke bijv. de mogelijkheid om een medewerker op korte termijn in te schrijven voor een opleiding in verband met de toegewezen taken.

Verantwoordelijken en managers hebben wel wat beters te doen dat hun tijd te besteden aan repetitieve prestatiegesprekken zonder veel waarde. Een upgrade van de evaluatieprocessen daarentegen biedt enorme voordelen: flexibiliteit, communicatie van hoge kwaliteit, vertrouwen, betrokkenheid, grotere retentie ... en dus een hogere productiviteit in het algemeen.

Een gids om u op weg te helpen

In deze gids vindt u goede praktijken, tips en concrete cases om u te helpen de verandering op gang te brengen:

  • Modellen en belangrijke praktijken op het vlak van evaluatie en prestatiemanagement
  • Klassieke en herziene templates: ontwikkelingsplan, evaluatieformulieren
  • Optimale afstemming van evaluatie- en ontwikkelingsaanpak
  • Cultuur van regelmatige feedback en praktijk
  • Toekomstvooruitzichten

Download de HR-gids – Evaluatie- en ontwikkelingsproces

Was dit artikel nuttig?