Serviplast krijgt label van Maatschappelijk Verantwoordelijke Onderneming | Agoria

Serviplast krijgt label van Maatschappelijk Verantwoordelijke Onderneming

Afbeelding
Gepubliceerd op 19/03/21 door Sibylle Dechamps
Serviplast kan als eerste Belgische bedrijf bogen op het label "Maatschappelijk Verantwoordelijke Onderneming" (MVO), dat wordt toegekend door het INDR (Institut national pour le développement durable et la RSE). Het label is niet alleen een erkenning van de acties die in het verleden werden gevoerd maar is vooral een bekrachtiging van een demarche die al vele jaren sterk verankerd is in alle aspecten van de activiteit van de onderneming.

Ondernemingen zijn meer dan economische actoren. Door hun activiteiten hebben ze een directe impact op de maatschappij en het milieu. De maatschappij en de burgers verwachten dat die impact van ondernemingen positief is. Waardecreatie voor een onderneming mag niet leiden tot waardevernietiging voor de maatschappij.

Als bedrijf voor aangepast werk wil Serviplast – van nature – een positieve uitwerking hebben op de maatschappij. Dat zit in zijn DNA. Zijn maatschappelijke doel – mensen met een handicap in het beroepsleven inschakelen – is al ruim vier decennia een duidelijke weerspiegeling van die wens.

Maar Serviplast wil al jaren verder gaan. Zo is de onderneming sinds 2012 ISO 14001-gecertificeerd (milieumanagement) en streeft ze ook naar duurzame ontwikkeling om haar negatieve impact op het milieu te verkleinen.

Vandaag wil ze haar maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid centraal stellen in haar strategie. Met het oog daarop heeft ze een MMV-charter opgesteld om haar toekomstige activiteiten te leiden.

Eerste MMV-actie

Serviplast heeft zijn milieu-impact verkleind door zijn oude koelsysteem te vervangen door een 'free-cooling'-installatie. Dankzij die technologie kan het elektriciteitsverbruik met tot 60% worden verlaagd.

Voordelen:

  • een mooie energiebesparing;
  • een positieve impact op het milieu;
  • een betere temperatuurregeling.
Was dit artikel nuttig?