BiodiversiTree : meet de biodiversiteit binnen uw bedrijf | Agoria

BiodiversiTree : meet de biodiversiteit binnen uw bedrijf

Afbeelding
Gepubliceerd op 04/04/19 door Patrick Van den Bossche
Wilt u een bloemrijke weide op uw terrein aanleggen? Een bijenhuis bouwen? Een composthoop aanleggen of ecologische verven of vernissen kopen? Een nieuwe site kan u helpen.

In tijden waarin de samenleving steeds meer klimaatbewust wordt, wordt de integratie van het behoud van de biodiversiteit niet langer uitsluitend gezien als een beperking, maar als een strategisch element van de onderneming.

De online tool BiodiversiTree, die op 21 maart door de federale overheid en de gewesten werd voorgesteld, helpt bedrijven bij het kiezen van acties die ze kunnen uitvoeren ten voordele van de biodiversiteit, afhankelijk van hun specifieke kenmerken, zoals hun locatie, het type infrastructuur waarover ze beschikken, hun sector van activiteit, enz.

Deze site verzamelt alle bestaande informatie, zowel op federaal als op regionaal niveau, op vier actieterreinen: grond, infrastructuur, aankoop en processen.

Nood aan actie

Bedrijven kunnen via de site ook communiceren over de acties die zij hebben uitgevoerd . Om de wetenschappelijke waarde ervan te garanderen, zullen een wetenschappelijk comité en de federale en regionale overheden erop toezien dat de inhoud van deze acties wordt geverifieerd. Indien nodig kunnen zij de auteur van het project ook aanvullende aanbevelingen doen.

De site nodigt ook deskundigen uit om diensten aan te bieden om bedrijven te ondersteunen zich op de site te registreren.

Surf naar de website van BiodiversiTree

Was dit artikel nuttig?