Metallo-Chimique investeert 36 miljoen euro in Beerse | Agoria

Metallo-Chimique investeert 36 miljoen euro in Beerse

Gepubliceerd op 11/02/15 door Patrick Van den Bossche

Metallo-Chimique NV, een Agoria-lidbedrijf dat gespecialiseerd is in multi-metaal recyclage en raffinage van non-ferro metalen (meer specifiek koper, tin, lood en nikkel), gaat in zijn fabriek in Beerse ongeveer 36 miljoen euro investeren in een nieuwe installatie voor de verdere zuivering van eindslakken. De bijkomende bewerking zal de inhoud aan restmetalen tot een minimum herleiden, zodat een zeer stabiele slak met ruim toepassingsgebied verkregen wordt. 

Met deze belangrijke investering wil Metallo-Chimique NV het duurzame karakter van zijn vestiging in Beerse versterken en een antwoord bieden op de steeds strengere milieunormen. De gekozen technologie is innovatief  en gebaseerd op een concept dat ontwikkeld werd door Scanarc Plasma Technologies AB, waarbij de energie voor de oven geleverd wordt door efficiënte plasmatoortsen. 

Dirk Vandenberghe, CEO van Metallo-Chimique NV, licht toe: “Met deze investering zetten we een volgende belangrijke stap in de realisatie van onze missie, met name de valorisatie van een maximum aan metalen uit onze grondstoffen.” 

De bouw van de installatie zal ongeveer 2 jaar vergen en de opstart is voorzien begin 2017. De investering zal een bijkomende tewerkstelling creëren voor 15 personen. 

www.metallo.com


Doet uw onderneming het ook goed?

Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Was dit artikel nuttig?