Newelec gaat voor meer energie-efficiëntie dankzij overname van HVAC-specialist ERVAC | Agoria

Newelec gaat voor meer energie-efficiëntie dankzij overname van HVAC-specialist ERVAC

Afbeelding
Gepubliceerd op 28/11/19
Het Luikse Newelec, dat sinds 2017 deel uitmaakt van de Luminus-groep, versterkt zijn positie door de overname van ERVAC, een onderneming die gespecialiseerd is in HVAC-regeling.

Sinds 2017 maakt Newelec, gespecialiseerd in industriële elektriciteit en elektrotechniek, deel uit van de Luminus-groep en biedt het bedrijf een compleet gamma innovatieve energiediensten aan. Sindsdien heeft Newelec een sterke groei laten optekenen. Met de overname van ERVAC – de eerste overname van het bedrijf overigens – zorgt Newelec voor versterking om zijn b2b-klanten te helpen nog energie-efficiënter te worden en hun energiefactuur te verlagen.

ERVAC, een familiebedrijf dat in 1980 werd opgericht door René Henrard, telt zo'n twintig werknemers op twee sites, nl. Nessonvaux en Huldange (ERVAC LUX in het Groothertogdom Luxemburg). De onderneming is actief op het domein van HVAC-regeling (Heating, Ventilation & Airconditioning) en industriële elektriciteit en kan mooie referenties voorleggen in de industrie en in de publieke sector (scholen en overheidsgebouwen). Daarnaast telt ERVAC ook heel wat klanten in de agrovoedingsindustrie.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: "Met Newelec en met de expertise die ERVAC inbrengt, kunnen we Brusselse en Waalse ondernemingen helpen om minder energie te verbruiken en zo hun energiefactuur te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dankzij de expertise van ERVAC zal Newelec verder kunnen groeien en zal het zijn dienstenaanbod kunnen uitbreiden en afstemmen op de behoeften van zijn b2b-klanten."

Was dit artikel nuttig?