Keppel Seghers pioniert tegen klimaatverandering in Australië | Agoria

Keppel Seghers pioniert tegen klimaatverandering in Australië

Afbeelding
Gepubliceerd op 29/10/18 door Sibylle Dechamps
Agoria-lid Keppel Seghers zal de technologie leveren voor de allereerste waste-to-energy-installatie in Australië. Een primeur voor het bedrijf uit Willebroek.

Keppel Seghers Belgium, een dochteronderneming van Keppel Infrastructure, heeft een contract binnengehaald voor de levering van waste-to-energy (WTE) technologie en diensten. Met dit baanbrekende contract van 70 miljoen euro wordt de eerste WTE-fabriek van Australië in Kwinana (op ongeveer 40 km ten zuiden van Perth) gebouwd.

Afbeelding

Australië stort nog 1 ton afval per seconde. De fabriek zal dankzij de technologie van Keppel Seghers tot 400.000 ton afval per jaar kunnen verwerken, wat overeenkomt met het wegnemen van 85 000 auto's uit het verkeer. Dit is goed voor de productie van 36 MW aan groene energie, wat het verbruik voor 50 000 families dekt. De installatie, die in 2021 voltooid zal worden, zal de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen vervoerd wordt met meer dan 90% verminderen.

Dr. Ong Tiong Guan, CEO van Keppel Infrastructure: "Keppel biedt een mooi antwoord op de opportuniteiten van duurzame ontwikkelingen. Deze oplossing van wereldklasse speelt perfect in op de vraag naar schone en leefbare omgevingen. Gekozen worden om het eerste WTE-project in Australië te mogen uitbouwen is een klinkende bevestiging van de kracht en betrouwbaarheid van de WTE-technologie van Keppel Seghers."

Download de factsheet


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Was dit artikel nuttig?