Agoria-medewerkers bouwen snoezeltuin voor kinderen met een beperking | Agoria

Agoria-medewerkers bouwen snoezeltuin voor kinderen met een beperking

Afbeelding
Gepubliceerd op 07/06/17 door Peter Ansoms
Zo’n 25 medewerkers van Agoria, waaronder onze CEO Marc Lambotte, legden onlangs mee de laatste hand aan een belevingstuin voor gehandicapte kinderen in het prachtige parkdomein van Villa Clementina in Eppegem (Zemst).

Een dag lang hebben ze er o.a. grasmatten uitgerold, onkruid gewied, bodembedekkers geplant, houten zitbanken geverfd, snoeihout gehakseld, een schaduwtent van wilgenhaag gevlochten, de omheining gewit en een oude tuinberging getransformeerd tot hippe feestchalet voor recepties aan de vijver. Kortom, een niet-alledaagse werkdag… Maar het was dan ook voor een bijzonder doel.

Villa Clementina is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 6 jaar, waar naast gewone peuters en kleuters ook kinderen met een beperking terechtkunnen. Die inclusieve aanpak is zeldzaam in Vlaanderen. Het streefdoel is om zelfs kindjes met grote zorgbehoeften toch naar een passend onderwijstraject te laten doorstromen. De snoezeltuin zal hun zintuigen prikkelen en zo hun mentale ontwikkeling helpen stimuleren. Dat de tuin mooi op tijd klaar was voor de warme dagen van de voorbije week, is alvast leuk meegenomen.

Villa Clementina is een initiatief van voormalig onderneemster Katia Verhaeren (die op zoek was naar een zinvol nieuw project in haar voormalige ouderlijke woning), kinderarts Katleen Ballon en orthopedagoge Mieke De Strooper. Agoria, daartoe getipt door onze Human Capital Director Anne Goovaerts, steunt hun gezamenlijke project via de stichting Bron van Hoop. Die kent subsidies toe aan homes, beschuttende werkplaatsen en begeleidingsinstellingen om zo bij te dragen tot de vorming, het welzijn en de ontspanning van mentaal gehandicapten.

"In het concept en de aanpak van Villa Clementina herkennen we heel wat stukjes van Agoria’s eigen dna,” aldus Anne: “Hun ambitie om de schouders onder een maatschappelijk relevant doel te zetten, hun aandacht voor onderwijs, het dagelijkse gebruik van technologische hulpmiddelen in de leefgroepen, het lobbywerk dat soms nodig is om de doelstellingen te bereiken,... de raakvlakken zijn legio."

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze hier!

Neem vlug een kijkje op de website van Villa Clementina en ontdek hoe ook uw bedrijf dit mooie maatschappelijke project kan ondersteunen.

Was dit artikel nuttig?