Innoveren in de zorg doe je niet alleen of aan een computerscherm. 'innovate.healthcare' is een hackaton voor liefhebbers van innovatie die klaar zijn om de uitdagingen van de zorgsector aan te pakken. De Belgische editie van deze hackaton vindt plaats in Brussel van 1 tot 3 december: #BeHealth.hackaton.brussels. Klaar om de uitdaging aan te gaan?


‘Disrupting healthcare with progressive ideas, creative thinking and active doing’, dat is het motto van innovate.healthcare. De volgende editie van de hackaton maakt een tussenstop in onze hoofdstad: #BeHealthHackaton vindt plaats van 1 tot 3 december. Het is de perfecte gelegenheid voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen tot de aanpak van de concrete uitdagingen. Tijdens dit weekend zullen er bekende coaches aanwezig zijn om u hierbij te begeleiden.

Ondertussen werden 16 uitdagingen gedefinieerd die u nu al kan raadplegen op de website van innovate.healthcare.

Dit Belgische hoofdstuk wordt georganiseerd door de vrije mutualiteiten, Partena en de lifetech-cluster. Aan deze laatste stelden we de vraag waarom de hackaton een goed middel is om oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van de zorgsector. Azčle Mathieu, manager van lifetech.brussels: "Innoveren in de zorg doe je niet alleen of van aan een computerscherm. Vandaag betekent innoveren in de zorg dat je goed begrijpt met welke uitdagingen de professionals en de patiënten te maken hebben en aan de ontwikkeling van concrete oplossingen samenwerken. Het format van de hackaton lijkt ons een mooie kans om deze dynamiek te verbeteren en aan te moedigen. Wie je ook bent en wat je profiel ook is, iedereen heeft een stukje van de puzzel in handen. Help ons om dit initiatief bekend te maken!"

Wij zullen er alvast zijn. Ook zin om de uitdagingen aan te gaan? Afspraak op 1 tot 3 december!

Meer info: http://brussels.innovate.healthcare/