Win rolt gratis wifi uit in Luik | Agoria

Win rolt gratis wifi uit in Luik

Gepubliceerd op 29/01/14

De stad Luik heeft Win (Tecteo Group) geselecteerd voor de aanleg van haar openbaar wifi-netwerk. De inwoners van de Waalse stad zullen langs dit netwerk gratis toegang krijgen tot internet en tot de e-services van de stadsdiensten. De dienst zal op tien strategische locaties beschikbaar zijn.

De eerste locatie is de Place du Marché, waar vanaf 18 februari de proeffase aanvangt. Tegen eind juni zal het netwerk stap voor stap verder worden uitgerold naar andere drukbezochte locaties in de stad.

Toegangspoort tot internet en stadsdiensten

Inwoners van Luik, maar ook toeristen, studenten en handelaars zullen dankzij deze dienst gratis verbinding kunnen maken met internet. De gebruikers zullen eerst naar een stadsportal worden geleid en vandaar toegang krijgen tot internet.

Antwoord op ontwikkeling van steden en gemeenten

Win ontwikkelde deze openbare wifi-dienst om tegemoet te komen aan de communicatiebehoeften van steden en gemeenten. De dienst is een van de functies van PubliWin, Win’s communicatieplatform voor overheidsdiensten waarmee het bedrijf inspeelt op het Smart City-thema (nieuwe technologieën aanwenden om economische ontwikkeling te stimuleren en de leefomgeving van de stadsbewoners te verbeteren).

Referentiepartners

De dienst werd ontwikkeld in samenwerking met Gowex, een in stadswifi gespecialiseerd bedrijf, en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco.

Win (www.win.be) is een ICT-dienstenleverancier die maatoplossingen voor bedrijven, instellingen en de gezondheidssector ontwikkelt. Win is de tak van de Tecteo Group (www.tecteo.be) die in ICT-oplossingen voor de B2B-markt is gespecialiseerd.
Was dit artikel nuttig?