Citymesh krijgt laatst beschikbare nationale 4G-licentie toegekend | Agoria

Citymesh krijgt laatst beschikbare nationale 4G-licentie toegekend

Afbeelding
Gepubliceerd op 07/10/20
Het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) heeft de laatst beschikbare nationale 4G-licentie toegekend aan telecomoperator Citymesh, die als enige kandidaat een ontvankelijk verklaard en geldig bod had uitgebracht.

Enige kandidaat

Op 20 februari 2020 lanceerde het BIPT een oproep tot kandidaten om deel te nemen aan de veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de 4G-band op 2,6 GHz. Geïnteresseerden hadden tot 15 mei 2020 om hun kandidatuur in te dienen bij het BIPT. Enkel telecomoperator Citymesh had een kandidatuur neergelegd om een 4G-licentie te ontvangen. Die heeft het bedrijf nu in handen. 

Nieuwe mogelijkheden

Citymesh kan nu als vierde operator 4G-diensten nationaal aanbieden. Het bedrijf krijgt een licentie voor 2x15MHz in band 7 (2,6GHz). Citymesh biedt zijn netwerken uitsluitend aan de B2B-markt aan. “Deze uitbreiding van ons dienstenaanbod is heel goed nieuws.” stelt Mitch De Geest, CEO van Citymesh, “Zo kunnen we dankzij deze band ook 4G-diensten aanbieden, die op termijn zullen evolueren naar 5G. Een ander groot voordeel is dat alle bestaande mobiele toestellen deze band ondersteunen”.

Met deze licentie voor het hele Belgische grondgebied vervolledigt Citymesh zijn huidige professionele aanbod en verstevigt zo zijn positie in de markt. “We maken deze beslissing met oog op een kwalitatieve en duurzame groei op lange termijn” zegt Ward Van Ooteghem (Chief Solution Officer).

Citymesh is al meer dan tien jaar actief als nichespeler in de telecommarkt. Het staat onder meer bekend als de enige Belgische operator die vandaag al grootschalige private netwerken heeft uitgerold, zoals in de Port of Zeebrugge en Brussels Airport. Hun focus ligt op groeimarkten zoals industrie, healthcare, logistics en private stadsnetwerken.

Website: https://citymesh.com/

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.

Was dit artikel nuttig?