Nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met Europees Instituut voor Innovatie en Technologie | Agoria

Nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met Europees Instituut voor Innovatie en Technologie

Gepubliceerd op 08/03/14

Het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) heeft een selectieprocedure gelanceerd voor de oprichting van twee nieuwe kennis- en innovatiegemeenschappen (Knowledge and Innovation Communities, KIC's) waarin Europese universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven hun krachten kunnen bundelen. De twee nieuwe KIC's zijn toegespitst op respectievelijk 'innovatie ter bevordering van gezond leven en actief ouder worden' en 'innovatie op het gebied van grondstoffen' (prospectie, winning, transformatie, recyclage en duurzame alternatieven). Over deze laatste KIC vindt op 31 maart een infosessie plaats die we al eerder op Agoria Online aankondigden. Meer infomatie en inschrijven.

Kandidaturen moeten op uiterlijk 10 september 2014 worden ingediend. Het EIT is werkzaam onder Horizon 2020, het EU-programma voor onderzoek en innovatie.

KIG's zijn autonome publiek-private partnerschappen die instellingen voor hoger onderwijs, onderzoekscentra, ondernemingen en andere high-level organisaties samenbrengen om oplossingen (in de vorm van producten, diensten en/of processen) te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen.

Bekijk hier meer informatie over de EIT 2014 call for KICs alsook de selectiecriteria.

Over het EIT

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie werd opgericht in 2008 en heeft als missie het concurrentievermogen van de Europese lidstaten te bevorderen. Dat doet het door instellingen voor hoger onderwijs, onderzoekscentra en bedrijven van hoog niveau te laten samenwerken rond grote maatschappelijke vraagstukken. Het hoofdkantoor van het EIT is in Boedapest gevestigd, maar de operationele werking van de drie actuele KICs (klimaatveranderingen, duurzame energie en ICT) is gespreid over 19 locaties in heel Europa. 

De komende 7 jaar zal het

De rest is gereserveerd voor Agoria leden

Gerelateerde thema's