Euregio Maas-Rijn: eerste oproep van Innovatiefonds Grensoverschrijdende Cluster Stimulering (GCS) | Agoria

Euregio Maas-Rijn: eerste oproep van Innovatiefonds Grensoverschrijdende Cluster Stimulering (GCS)

Gepubliceerd op 21/07/12
Afbeelding
Bedrijven in de Euregio Maas-Rijn kunnen een beroep doen op een nieuw grensoverschrijdend innovatiefonds (GCS) om samen met collega’s aan de andere zijde van de grens nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Het fonds beschikt over een subsidiebudget van ruim 4,7 miljoen euro voor bedrijfsprojecten. De subsidie per goedgekeurd voorstel kan variëren van 100.000 tot 250.000 euro. Het consortium moet minstens een gelijk aandeel in het project te investeren.

De toekenning van de subsidies gebeurt aan de hand van slechts 2 projectoproepen. Een Expertcommissie selecteert de beste innovatievoorstellen voor financiering. De eerste call voor grensoverschrijdende innovatieprojecten binnen de Euregio Maas-Rijn loopt af op 15 september 2012.

Het programmagebied omvat de volgende NUTS3-gebieden: Zuid- en Midden-Limburg (NL), arrondissementen Maaseik, Tongeren, Hasselt, Verviers inclusief de Duitstalige Gemeenschap, Luik, de stad Aken inclusief de districten Aken, Düren, Euskirchen, Heinsberg, Bitburg-Prüm en Daun. In het kadervan de 20%-flexibiliteitsregeling voor aangrenzende gebieden doen mee: de arrondissementen Leuven, Hoei en Waremme (B) evenals Zuidoost-Noord Brabant (NL).

Afbeelding

De rest is gereserveerd voor Agoria leden

Gerelateerde thema's