Business Mobility Awards 2021: deadline voor indienen 17 oktober | Agoria

Business Mobility Awards 2021: deadline voor indienen 17 oktober

Afbeelding
Gepubliceerd op 05/10/21 door Jean-Marc Timmermans
Agoria doet een warme oproep aan haar leden om deel te nemen aan de Business Mobility Awards 2021. Deze wards zijn enerzijds een kans voor Vlaamse bedrijven die zich verdienstelijk toonden bij het nastreven van een duurzame en veilige mobiliteit van de eigen werknemers. Anderzijds is er ook een award voor Vlaamse bedrijven die innovatieve en slimme mobiliteitsoplossingen ontwikkelen met een positieve impact op een duurzame en veilige mobiliteit. Behoort u tot die bedrijven? Dien dan nu uw kandidatuur in en maak kans op één van de awards!

Met de Business Mobility Awards belonen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met Agoria Vlaanderen, de Vereniging Voor Preventie En Bescherming (Prebes) en de Vlaamse Overheid organisaties die kiezen voor duurzame en veilige mobiliteit.

Om kans te maken op een Business Mobility Award (BMA), moeten kandidaten concrete realisaties kunnen aantonen binnen één van de volgende domeinen:

  • Het nastreven van duurzame en veilige mobiliteit van de eigen werknemers;
  • Het ontwikkelen van innovatieve technologie met maatschappelijke impact op duurzame en veilige mobiliteit.
Organisaties of ondernemingen uit Vlaanderen kunnen makkelijk en snel hun kandidatuur indienen tot en met zondag 17 oktober 2021, 23.59 uur (werd eenmalig verlengd, geen verdere verlengingen voorzien). Of u nu wint of niet, dit is het moment om uw inspanningen aan de buitenwereld te tonen.

3 categorieën

In totaal zijn er 3 categorieën voor de BMA’s. In elke categorie zal er één winnaar gekozen worden.

  1. Organisaties of ondernemingen die duurzame en veilige mobiliteit nastreven voor de verplaatsingen van hun werknemers: minder dan 250 werknemers.
  2. Organisaties of ondernemingen die duurzame en veilige mobiliteit nastreven voor de verplaatsingen van hun werknemers: meer dan 250 werknemers.
  3. Organisaties of ondernemingen die slimme technologieën ontwikkelen om de mobiliteit duurzamer en/of veiliger te maken.

Categorie 1 en 2: duurzame en veilige mobiliteit voor de verplaatsing van werknemers

Om uw bedrijf kandidaat te stellen voor een award in deze categorie, moet u onderstaande elementen voorbereiden:

Beschrijf de maatregel, de actie of het project (max. 250 woorden)

Beschrijf in welke mate het voorgestelde project bijdraagt aan de verbetering van de verkeersveiligheid en/of de duurzame mobiliteit voor werknemers. Wat was de aanleiding? Hoe lang loopt de actie? Met wie, en hoe verliep de samenwerking binnen en buiten de organisatie die nodig was om de maatregel tot stand te brengen?

Resultaten en bereik (max. 200 woorden)

Beschrijf het resultaat en de effecten van de maatregel. Hoe groot was het bereik? Zijn er meetbare resultaten van de maatregel met betrekking tot de modal split (verplaatsingen per hoofdvervoerswijze)? Is er een verbetering van de verkeersveiligheid? Gedragen werknemers zich verkeersveiliger? Merkt u een cultuurverschil in uw organisatie? Werden de maatregelen al geëvalueerd?

Kwaliteit van de genomen maatregelen (max. 200 woorden)

Beschrijf waarom net uw organisatie een Business Mobility Award verdient. Heeft u een originele oplossing voor een mobiliteitsprobleem? Hebt u er voor kunnen zorgen dat de mobiliteit van uw werknemers gevoelig is verbeterd?

Inspirerend (max. 200 woorden)

Heeft u een vernieuwend, origineel of innovatief project op vlak van aanpak, of financieel model dat inspirerend kan zijn voor andere bedrijven of organisaties? Kan het voorstel andere ondernemingen of organisaties aanzetten om hiermee aan de slag te gaan?

Categorie 3: innovatieve technologieën ontwikkelen om de mobiliteit duurzamer en/of veiliger te maken

Om uw bedrijf kandidaat te stellen voor een award in deze categorie, moet u onderstaande elementen voorbereiden:

Origineel, vernieuwend en/of innovatief (max. 250 woorden)

Beschrijf het project, en in welke mate het voldoende origineel, vernieuwend en/of innovatief is, onder meer op vlak van aanpak, gebruikte technologie, financieel model…

Op een slimme manier gebruik maken van geïntegreerde data (max. 200 woorden)

Beschrijf de aanpak van uw bedrijf, indien het project gebruik maakt van geïntegreerde data om op een slimme manier duurzame en veilige mobiliteit te bevorderen en/of het beheer ervan te verbeteren en te optimaliseren.

Met welke innovatieve technologische oplossing maakt uw project het verschil (max. 200 woorden)

Omschrijf met welke innovatieve technologische oplossing, aanwezig in minstens één van de onderstaande domeinen, uw project oplossingen biedt (indien van toepassing):

  • Oplossingen voor het beheer van de mobiliteit van de medewerkers: platformen voor het beheer van duurzame voertuigvloten, car-sharing, slim laden, parkeersystemen, vergoeding en verloning, …,
  • Slimme & duurzame mobiliteit: oplossingen voor park & ride, dynamisch parkeren, multimodaal transport, comfort en veiligheid voor kwetsbare weggebruikers, fietsinfrastructuur, doorstroming verkeer, verkeersveiligheid, elektrificatie van vervoer, integratie elektromobiliteit met elektriciteitsnetwerk, autonome voertuigen, slimme toepassingen op vlak van beveiliging, …;
  • Slimme & digitale infrastructuur die duurzame mobiliteit en/of verkeersveiligheid ten goede komt: geïntegreerd databeheer, ontwikkelen van real-time datasets, cybersecurity, open data en hergebruik van data, …;

Welke toepasbare oplossingen levert het project op (max. 200 woorden)

Welke concrete, toepasbare oplossingen levert het project op, waarbij de impact voor ondernemingen, organisaties, overheden en/of eindgebruikers wordt aangetoond, bij voorkeur op kwantitatieve wijze (verbeterde mobiliteit, meer duurzame mobiliteit, betere communicatie met de werknemers / burgers, …).

Duurzaamheid (max. 200 woorden)

Omschrijf hoe het project met duurzame technologische oplossingen een positief langetermijneffect op de luchtkwaliteit, klimaatverandering en/of menselijke gezondheid oplevert.

Maatschappelijke doelstellingen (max. 200 woorden)

In welke mate draagt het project bij tot één of meerdere maatschappelijke en/of politieke doelstellingen inzake mobiliteit, verkeersveiligheid en/of duurzaamheid.

Uitreiking

Tijdens een netwerkevent dat doorgaat op maandag 22 november, zullen de awards uitgereikt worden aan de winnende bedrijven die zich inzetten voor een duurzame en veilige mobiliteit! Alvast veel succes gewenst!

Meer informatie over de Business Mobility Awards: www.businessmobilityawards.be
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's