DeltaQ en Engie Solutions Belgium bundelen krachten om bouwsector te decarboniseren | Agoria

DeltaQ en Engie Solutions Belgium bundelen krachten om bouwsector te decarboniseren

Gepubliceerd op 21/05/21
Agoria-leden Engie Solutions Belgium en DeltaQ zijn een partnership aangegaan om de transitie naar koolstofarme commerciële gebouwen te versnellen. Door de predictieve gebouwcontrole van DeltaQ te integreren heeft Engie Solutions nu een krachtige oplossing in zijn serviceportefeuille om het energieverbruik, de CO2-uitstoot en klachten i.v.m. thermisch comfort te verminderen door de verwarming, koeling en ventilatie van gebouwen te optimaliseren.

De Green Deal van de Europese Unie bepaalt dat iedere organisatie tegen 2030 haar CO2-uitstoot met 55% moet terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal moet worden. Deze transitie naar een koolstofvrije toekomst in vastgoed vereist retrofit-maatwerk en innovatieve oplossingen.

De sector is verantwoordelijk voor 38% van de wereldwijde CO2-uitstoot . Het verkleinen van zijn koolstofvoetafdruk is dan ook cruciaal om de Green Deal na te komen.

Engie Solutions biedt oplossingen op maat om gebouwen even duurzaam als comfortabel te maken. De oplossing van DeltaQ vergt slechts een kleine investering, kan snel worden geïmplementeerd en levert resultaten op:

  • 10 tot 40% minder energieverbruik
  • 10 tot 40% minder CO2-uitstoot
  • tot 75% minder klachten inzake thermisch comfort 

 

"Met de knowhow van Engie Solutions en onze technologie zullen we de snelheid, de wendbaarheid en het reactievermogen kunnen bieden die nodig zijn om de klimaatverandering tegen te gaan. Ik ben daar bijzonder blij om en ik kijk ernaar uit!" 

Khadija Nadi, CEO, DeltaQ

Meer informatie: https://deltaq.io/

Was dit artikel nuttig?