Agoria tevreden met de aankondiging van minister Peeters voor de verdere uitrol van laadinfrastructuur in Vlaanderen | Agoria

Agoria tevreden met de aankondiging van minister Peeters voor de verdere uitrol van laadinfrastructuur in Vlaanderen

Afbeelding
Gepubliceerd op 03/12/20 door Jean-Marc Timmermans
Agoria reageert tevreden op de aankondiging van minister Peeters om 30 000 extra laadequivalenten voor publieke laadinfrastructuur uit te rollen tegen 2025. Dit is alvast een belangrijke volgende stap in de uitrol van de nodige laadinfrastructuur voor de geambieerde transitie van ons voertuigenpark naar zero-emissie voertuigen. Deze transitie is uiteraard belangrijk voor het halen van de maatschappelijke doelstellingen inzake klimaat en luchtkwaliteit.

Dit engagement rond de verdere uitrol van laadinfrastructuur in Vlaanderen houdt immers in dat we de komende 5 jaar elke dag (weekends en vakanties inbegrepen) gemiddeld meer dan 16 laadequivalenten voor publieke laadinfrastructuur zullen moeten realiseren. In ons land hebben we alvast heel wat technologiebedrijven die de nodige technologie en diensten hiervoor aanleveren en kunnen helpen met de realisatie.

De belangrijkste positieve elementen voor Agoria uit de 'Conceptnota voor de uitrol van laadinfrastructuur in de periode 2021-2025' zijn de versnelde uitbouw van zowel publieke, semi-publieke en private laadpunten, de uitrol van snellaadinfrastructuur langsheen de grote assen en op strategische punten in steden, aandacht voor “laden op het werk” alsook voor het gebruik van slimme laadoplossingen. Deze laatste laten toe om rekening te houden met het beschikbare aansluitvermogen en kunnen helpen om piekbelasting van het net te voorkomen. Het gebruik van 'open data' zal tenslotte toelaten om de gebruiker te informeren over onder meer de actuele beschikbaarheid van het laadpunt.

We zijn bij Agoria tevreden dat we input hebben kunnen leveren voor de voornoemde conceptnota via de 'Taskforce Elektromobiliteit' van de Vlaamse regering onder leiding van het kabinet Peeters.

Wenst u meer te weten te komen over hoe uw bedrijf klaar te maken voor electromobiliteit? Download hier onze nieuwe versie van de Brochure over Laadinfrastructuur! Deze update werd mee ondersteund door het Low Emission Mobility Platform.
Was dit artikel nuttig?