Op 4 juni vindt in The Beacon, in samenwerking met imec en Verhaert, een infosessie plaats om u wegwijs te maken in de mogelijkheden om als bedrijf deel te nemen aan de imec.icon projectoproepen en aan de oproepen binnen het ruimtevaartprogramma ESA.


Het imec.icon-onderzoeksprogramma omvat vraaggestuurd en coöperatief onderzoek rond hardware, software of gecombineerd hardware/software innovaties. Ook uitdagingen rond artificiële intelligentie en cybersecurity worden meegenomen, in het kader van het Vlaams impulsprogramma rond deze twee topics.

Over een periode van twee jaar gaan multidisciplinaire teams van onderzoekers aan onderzoeksinstellingen en bedrijven aan de slag om digitale oplossingen te ontwikkelen tot op het niveau van demonstratie en prototype. Een brede waaier van applicatie domeinen wordt benaderd, met name gezondheid, industrie 4.0, mobiliteit, smart cities, energie, media en educatie.

Tijdens de infosessie op 4 juni zal imec u meenemen in de imec.icon-aanpak en u zowel de mogelijkheden voor deelname als enkele resultaten uit eerdere oproepen meegeven. De imec.icon oproep staat op tot 3 oktober 2019 om 12.00 uur. Meer info.

Verhaert is al jaar en dag partner van het ruimtevaartprogramma ESA. Deze programma's bieden heel veel mogelijkheden voor bedrijven, o.a. op het vlak van digitale toepassingen. Verhaert zal de mogelijkheden toelichten en zijn ervaringen delen.

Neem deel als bedrijf aan de imec.ICON- & ESA-projectoproep

Is uw onderneming bereid om in consortiumverband digitale uitdagingen aan te pakken en in te zetten op innovatie? Dan is deze infosessie zeker iets voor u. Experten staan voor u klaar om na de sessie uw vragen te beantwoorden. Wie weet, worden de eerste kiemen gelegd voor een projectaanvraag.

Klik hier om voor de infosessie in te schrijven.

Programma

 • 16:00 uur: Verwelkoming en algemene introductie van The Beacon
  Ronald Hermans, Community Manager & Collaborative Innovation, The Beacon / Agoria & Wim De Waele, Algemeen Directeur, The Beacon
 • 16:10 uur: IMEC.ICON: Wat is imec.icon ? Hoe kan ik deelnemen en wat zijn de subsidiemechanismen?
  Steven Van Assche, Program Director ICON, imec
 • 17.00 uur: City of Things: het living lab voor smart cities
 • 17.15 uur: Getuigenis case 1: The Hoofmate project : how we perceive the collaboration, why we participating and what out project goals are
  Nadia Chakrova, System Engineer & Project Manager, Verhaert
 • 17.30 uur: Getuigenis case 2: Conamo and 5GUARDS project
  Erwin Cornelis, Project Manager, Rombit (Project lead Conamo) & Olivier Lelièvre, Project Manager Rombit (Project lead 5GUARDS)
 • 17.45 uur: ESA ((European Space Agency): Funding possibilities from ESA Technology Transfer , ESA Integrated Application Promotion & Copernicus Incubation
  Frederik Wouters, Contract officer ESA/Copernicus Incubation & Business Development Director, Verhaert
 • 18.15 uur: Q & A
 • 18.30 uur: Network Drink & Bites
 • 20.00 uur: Einde

Dit initiatief wordt ondersteund door Vlaio in het kader van het Innovatief Bedrijfsnetwerk (IBN) IoTValueChain ingebed in The Beacon. Meer informatie op www.thebeacon.eu  en www.agoria.be/iotcluster.

Tickets

 • Gratis voor de leden van The Beacon Community,
 • € 95 (excl. VAT) voor niet-leden (bedrag wordt in mindering gebracht indien lidmaatschap ontvangen voor 30 juni 2019).

Indien u vroeger wenst aanwezig te zijn, kunt u gebruikmaken van de open space-plaatsen op de 5de verdieping. Gratis WiFi is aanwezig. Breng uw inschrijvingsbewijs mee.

Bereikbaarheid

The Beacon is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en deelfiets vanaf Centraal Station (opgelet: Vélo station Sint-Pietersvliet (voor ingang The Beacon) is tijdelijk buiten gebruik wegens gevelwerken. Dichtstbijzijnde Vélo station is Godefriduskaai.

Indien met auto: parkeren kan in de ondergrondse parking Tolhuis (echter zeer beperkt aantal plaatsen), parkeerplaatsen in Brouwersvliet, of Parking Rijnkaai of Parking Waagnatie.

Datum

dinsdag 4 juni 2019, 16:00 - 20:00

Plaats

The Beacon
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen

Organisator

The Beacon 

Dit evenement is afgelopen.