Agoria vraagt aanpassing van nieuwe richtlijn over optische straling | Agoria

Agoria vraagt aanpassing van nieuwe richtlijn over optische straling

Gepubliceerd op 13/07/05 door Peter Ansoms
Vandaag dinsdag 12 juli bespreekt de commissie 'Sociale Zaken' van het Europees Parlement het voorstel voor het deel 'optische straling' van de richtlijn 'Fysische agentia'. Doel van deze richtlijn is werknemers beter te beschermen tegen de optische straling van o.a. machines, apparaten, verlichting en zelfs zonlicht.

Agoria is verontrust over deze nieuwe richtlijn omdat hij de ondernemingen verplicht een complexe evaluatie te maken van alle stralingsrisico's waaraan hun werknemers worden blootgesteld. Volgens de federatie zal dit vooral extra administratieve rompslomp meebrengen zonder iets toe te voegen aan de veiligheidsgaranties die de bestaande productwetgeving biedt.

Meer veiligheid op de werkvloer en een betere bescherming van de gezondheid van werknemers komen er niet door de bedrijven tijdrovende en zinloze rapporteringsverplichtingen op te leggen, vindt Agoria. Daarom roept de federatie de europarlementsleden in de commissie Sociale Zaken op deze richtlijn zodanig te amenderen dat hij in de bedrijven kan worden toegepast en de bescherming van de werknemers echt verbetert.

Persbericht 'Agoria verontrust over nieuwe richtlijn rond optische straling'

De rest is gereserveerd voor Agoria leden