Coronavirus: hoe Daikin zijn werknemers beschermt | Agoria

Coronavirus: hoe Daikin zijn werknemers beschermt

Afbeelding
Gepubliceerd op 14/04/20 door Sibylle Dechamps
Agoria-lidbedrijf Daikin, wereldspeler op het gebied van klimaatoplossingen, past in zijn vestiging in Oostende een zeer professioneel en uitgebreid pakket maatregelen toe om medewerkers ook in coronatijden hygiënisch en veilig te laten werken. Op zoek naar ‘best practices’ voor uw eigen bedrijf? Bekijk dan zeker deze 2 video’s!

Onlangs kon u op onze website al een eerste artikel lezen over de coronamaatregelen die Daikin heeft genomen op het gebied van veiligheid, hygiëne en social distancing:

Vandaag laat het bedrijf in twee schitterende video’s ook zien hoe het de overheidsmaatregelen ter bestrijding van COVID-19 in de praktijk toepast en zo de veiligheid van zijn werknemers waarborgt.

Buiten aan de ingang: contactloze temperatuurmeting

Aan de ingang van de Daikin-vestiging in Oostende is een 8 meter lange tent opgezet. Elke werknemer moet door de tent passeren, zodat eventuele verhogingen van de lichaamstemperatuur nog voor het betreden van de gebouwen kunnen worden opgespoord. Dit systeem voor contactloze meting van de lichaamstemperatuur, gebaseerd op technologie van Avalasia, is operationeel sinds maandag 6 april. Het biedt de mogelijkheid om beelden al dan niet op te slaan. “Wij hebben ervoor gekozen om dat niet te doen,” aldus Daikin: “Er is in ons geval dus geen blijvend spoor van de metingen.”

Binnen op de werkvloer: niets wordt aan het toeval overgelaten

Eenmaal in het bedrijf wordt er alles gedaan opdat iedereen zich veilig zou voelen. Of het nu op de werkplek is, bij de koffieautomaat, op de trap, in de kantine... iedere medewerker weet te allen tijde hoe hij zich moet gedragen en welke tools en procedures hij moet toepassen om zichzelf en anderen te beschermen.

Bekijk deze zeer complete video:

 


Coronavirus: ontdek hier nog meer ‘best practices’!

Het coronavirus heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Deel zelf uw 'best practices' door te mailen naar coronavirus@agoria.be of bekijk hier nog andere getuigenissen van bij Agoria aangesloten bedrijfsleiders en laat u inspireren door hun tips om de continuïteit van hun onderneming te verzekeren.

Lees meer
Was dit artikel nuttig?