Twee tools om het talent van uw medewerkers optimaal te benutten | Agoria

Twee tools om het talent van uw medewerkers optimaal te benutten

Afbeelding
Gepubliceerd op 05/01/21
Een nieuw jaar breekt aan. Zowel voor medewerkers als voor bedrijven een uitgelezen kans om werk te maken van goede voornemens.

Coronatijden blijken bovendien reflectietijden te zijn. Een op de vijf werknemers zou zich in deze bijzondere tijden immers al hebben afgevraagd of die op de juiste stoel zit: “Ben ik voor mezelf met het juiste bezig en zit ik in de juiste job?” Als werkgever zou u proactief op dit scharniermoment kunnen inspelen.    

U zou als werkgever immers het optimaal benutten van talent centraal kunnen stellen, afgestemd op de sterktes en drijfveren van de medewerkers en de gewenste competenties voor een bepaald profiel.

Medewerkers leveren immers een grote bijdrage aan het succes van uw onderneming. Een context creëren die zelfreflectie en ontwikkeling mogelijk maakt, werkt aanstekelijk. Mensen voelen zich herkent in hun sterktes en bijdrage, worden aangemoedigd om boven zichzelf uit te stijgen, leveren bijkomende energie en vertonen extra inzet voor hun werk.

Agoria ontwikkelde twee 2 tools om bedrijven in deze proactieve demarche te ondersteunen:

Het DigiSkills Passport voor bedrijven laat toe om het DigiSkills Passport gericht naar medewerkers te sturen en beantwoord de vraag "Op welke competenties moeten we verder inzetten om succesvol te zijn/blijven in een bepaalde rol?".

Uw medewerkers vullen deze self-assessment tool in en vergroten hierdoor hun zelfinzicht in hun digitale sterktes en werkpunten, nu en tegen 2030. Ze krijgen perspectief over hoe ze relevant kunnen blijven op de digitaliserende arbeidsmarkt.

Als HR verantwoordelijke krijgt u, via globale analytics, inzicht in de sterkte competenties en werkpunten binnen uw bedrijf. Dit kan het startpunt zijn van opleidingsplannen en persoonlijke groeipaden.     

De vergelijkende studie van 9 veelgebruikte Talentscans op de Belgische markt, dat Agoria in samenwerking met de Fontys Hogeschool liet uitvoeren, geeft ondersteuning bij de vraag "Hoe kies ik de juiste scan om bij mijn medewerkers te achterhalen wat hun sterke punten, gedragsvoorkeuren, persoonlijkheidskenmerken, drijfveren, behoeftes en motivatoren zijn?". Er zijn immers tal van talentscans ter beschikking op de Belgische arbeidsmarkt. Agoria heeft dan ook niet de intentie een bijkomende tool ter beschikking te stellen, maar wel de keuze voor de juiste tool te vergemakkelijken. Hiertoe heeft Agoria dus enerzijds een vergelijkende studie gemaakt van 9 veelgebruikte scans op de Belgische markt en anderzijds een checklist opgesteld met reflecties die men moet hebben bij het maken van de juiste keuze, voor de scans die niet opgenomen zijn in de studie.

Was dit artikel nuttig?