Metal-Alliance.be Learning Tour tijdens MACHINEERING 2019: schrijf je klas nu in | Agoria

Metal-Alliance.be Learning Tour tijdens MACHINEERING 2019: schrijf je klas nu in

Afbeelding
Gepubliceerd op 09/01/19
Van 27 t.e.m. 28 maart 2019 vindt MACHINEERING 2019 plaats, de technologiebeurs voor de bewerking en transformatie van materialen. Metal-Alliance.be, het overlegplatform van toeleveranciers aan de metaalbewerkende industrie in België, grijpt deze vakbeurs aan om studenten uit het technisch onderwijs op industriële ontdekkingstocht te sturen met de Metal-Alliance.be Learning Tour, een educatief spel voor technische scholieren.

Metal-Alliance.be wil met deze op de jeugd toegespitste acties tijdens MACHINEERING 2019 de belangstelling van jongeren voor (een job in de) metaalbewerkende sector aanwakkeren, door ze hands-on kennis te laten maken met state-of-the-art productietechnologie die vandaag in de industrie gebruikt wordt. Naast het ontdekken van het aanbod op de beurs, krijgen de deelnemende groepen een of meerdere opdrachten om uit te voeren op een stand van een deelnemend bedrijf. Daarbij krijgen ze uitleg over de machines en feedback bij de uitgevoerde opdracht.

Voor wie?

De Metal-Alliance.be Learning Tour richt zich op groepen van 2 laatstejaarsleerlingen en 1 schoolbegeleider uit het technisch of beroepssecundair onderwijs in België.

Hoe werkt het?

De leden van Metal-Alliance.be zullen een deel van hun stand ter beschikking stellen voor de Metal-Alliance.be Learning Tour, een educatief spel voor technische scholieren.

 1. DISCOVER: elk deelnemend team wordt op een geselecteerde stand gebrieft over zijn specifieke opdracht. Welke stand dat precies is en de exacte inhoud van de opdracht hangen volledig af van het domein waarop de betreffende school focust (bijvoorbeeld verspaning, enz.). Teams zullen gelinkt worden aan exposanten in de lijn van hun specialisatie.

2. TRY-OUT: na de briefing mogen de teams onder begeleiding diverse oplossingen voor het gepresenteerde probleem uitproberen met de machines en het materiaal dat de exposanten op hun stand hebben (bijvoorbeeld het maken van een model in CAD, het kiezen en opspannen van de juiste gereedschappen voor een bepaalde bewerking, CNC-programmeren, voorbereiden en simuleren of bewerken van een werkstuk voor plaatbewerkings- of verspanende machines). Ze mogen deze oplossingen volledig zelf bedenken. Zo kunnen de deelnemers 'hands-on' kennismaken met innovatieve, hen wellicht nog vrij onbekende machines of technologieën. Er zal ook bij alle deelnemende stands iemand klaar staan voor een demonstratie en om de nodige tekst en uitleg te verschaffen.

3. LEARNING: in de laatste fase van het spel zullen de exposanten, die nauwlettend hebben toegekeken hoe de verschillende teams het voorgestelde probleem hebben aangepakt, zelf een oplossing en eventueel alternatieve methodes aanreiken.

Bij de Metal-Alliance.be Learning Tour zijn er enkel winnaars. Elke deelnemende school keert met een prijs huiswaarts. Het gaat om zeer waardevolle attenties, zoals een softwarelicentie, handgereedschappen, ...

 Waar en wanneer?

  • Locatie: Heizel Paleis 5 – Brussel
  • Tijdstip: Woensdag 27 maart 2019 (nog enkele plaatsen beschikbaar!) of vrijdag 29 maart 2019 (volzet)
  • Aanwezigheid op de beurs is vereist van 10 tot 16 uur.


Inschrijven

We zouden een deelname van één of meerdere team(s) uit uw school erg op prijs stellen. U kan inschrijven via onderstaand formulier. Vul het formulier meerdere keren in om verschillende groepen in te schrijven. Meer informatie: Contacteer Alain Wayenberg alain.wayenberg@agoria.be – 02 706 80 03

 

School:

Naam van de school:
Opleiding/richting:

Contactpersoon:

Naam:
Voornaam:
E-mail:
Telefoonnummer:

Begeleider:

Naam:
Voornaam:
E-mail:
Telefoonnummer:

Leerling 1:

Naam:
Voornaam:

Leerling 2:

Naam:
Voornaam:

 

Voorkeursdag:
We proberen uw deelname in te plannen op de dag van uw voorkeur, maar de deelnemende groepen zullen over verschillende dagen verdeeld worden.

Woensdag 27 maart 2019 Volzet
Vrijdag 29 maart 2019 Volzet

Extra opmerkingen:
Was dit artikel nuttig?