Meten is weten: hoe divers is de digitale sector nu eigenlijk? | Agoria

Meten is weten: hoe divers is de digitale sector nu eigenlijk?

Afbeelding
Gepubliceerd op 25/03/21 door Laurence Jacobs
Het ESF-project “Level IT out – Werken aan Inclusie en Diversiteit (I&D) in de tech” wil deze vraag beantwoorden via het organiseren van een eerste grote sectorbevraging. Ben jij actief in de digitale sector of ken je iemand in je netwerk die in deze sector werkt? Dan kan jij ons helpen met ons onderzoeksproject. Agoria wil samen met partners Arteveldehogeschool, NLdigital, Inclusion Now en Tech Talent Charter inclusie & diversiteit (I&D) in de digitale sector in kaart brengen.

 

Afbeelding

Omdat inclusie en diversiteit heel wat voordelen biedt:

  • Verscheidenheid in personeel levert een rijkdom aan ideeën op, wat nuttig is om een diverse groep klanten te bereiken.
  • Organisaties die meer inclusief en divers zijn, behalen betere financiële resultaten.
  • Een inclusieve en diverse organisatie heeft een grotere pool om talenten aan te trekken en te behouden.
  • Medewerkers die zichzelf kunnen zijn op de werkvloer (en geen delen van hun identiteit moeten verstoppen) blijven langer.

De arbeidsmarkt zou een afspiegeling moeten zijn van de samenleving en hoort dus alle talenten (ongeacht scholing, leeftijd, gender, seksuele geaardheid, afkomst, beperking, ...) in te sluiten.

Door deze korte vragenlijst in te vullen of te delen, bouw ook jij mee aan een meer inclusieve en diverse digitale sector. De resultaten van deze eerste grote sectorbevraging worden bekend gemaakt op 15 oktober 2021 tijdens een Inspiratiedag.

Bovendien kan je in de vragenlijst aangeven dat je graag updates krijgt over dit project via een nieuwsbrief. Neem alvast ook eens een kijkje op onze website en volg onze LinkedIn-pagina.

Agoria en partners Arteveldehogeschool, NLdigital, Inclusion Now en Tech Talent Charter danken jou alvast van harte voor je medewerking!

Was dit artikel nuttig?