Flowsparks schenkt bureaumateriaal aan GO! atheneum in Mariakerke | Agoria

Flowsparks schenkt bureaumateriaal aan GO! atheneum in Mariakerke

Afbeelding
Gepubliceerd op 14/06/21 door Jacques Pauwels
Naar aanleiding van zijn recente verhuis wilde Agoria-lid Flowsparks, een bedrijf dat e-Learning Software en Services aanbiedt, een tweede leven geven aan zijn bureaumateriaal. De keuze viel op een schenking aan het GO! atheneum in Mariakerke, dat uiteraard in de wolken was met dit gulle gebaar. "Deze schenking geeft ons de ademruimte om andere prioriteiten te stellen," aldus directeur Anja Van Den Bossche.

Op 1 april jl. nam FLOWSPARKS zijn intrek in de kantoren van MeetDistrict in de Ghelamco Arena, een bedrijven community waar het nieuwe werken vooropstaat. Wie voor MeetDistrict kiest, gaat dus resoluut voor een andere manier van werken; zo is er bureaumateriaal in ieder kantoor ter beschikking, bovenop vele andere services. Daarom twijfelde FLOWSPARKS geen
seconde en contacteerde het een lokale school om het bureaumateriaal te doneren.

Afbeelding

Meer budget voor pedagogische ondersteuning

Tafels, stoelen, kasten, … ze zijn onmisbaar in een middelbare school, maar ze nemen een grote hap uit het algemene budget. Door de donatie van FLOWSPARKS blijven heel wat kosten gespaard. Voor het schooljaar 2021–2022 staan er grootse bouwwerken op de planning. Alle materiaal dat nu nog niet in gebruik is, zal op termijn zeker en vast een plek krijgen in het gloednieuwe gebouw.

Afbeelding

‘Dankzij deze donatie kunnen we meer budget inzetten voor de pedagogische ondersteuning van onze leerlingen. Dit is echt een financiële meevaller’, zegt Frederik Desmidt, adjunct-directeur, enthousiast.

Hart onder de riem voor kansarme gezinnen

Een karrenvracht aan materiaal van FLOWSPARKS ging richting Mariakerke. Het gaat van bureaustoelen over kasten, tafels en ringmappen tot borden, bestek en glazen. Met een populatie van 750 leerlingen is al dit allemaal al snel aan vervanging toe.

Sommige materialen gaan dan weer rechtstreeks naar de leerlingen. Gezinnen die het minder breed hebben, kunnen eender welk schoolmateriaal dat ze ter beschikking krijgen, best gebruiken.

‘Bedenk maar eens hoe je zonder mappen alle cursussen naar school zou meezeulen; het lijkt misschien banaal maar voor sommige leerlingen kunnen we hiermee echt het verschil maken!’, zegt directeur Van Den Bossche.

Met deze schenking weet GO! atheneum Mariakerke alvast wat obstakels uit de weg te ruimen. Het materiaal is een welkome aanvulling waarmee ze de opleiding van hun leerlingen comfortabeler willen maken. FLOWSPARKS nam alvast met een gerust hart zijn intrek in zijn nieuwe kantoren, wetende dat het ‘oude’ materiaal aan een tweede leven begonnen is.

www.flowsparks.com 

Was dit artikel nuttig?