Magnetrol: "Onze mensen zijn onze grootste troef" | Agoria

Magnetrol: "Onze mensen zijn onze grootste troef"

Afbeelding
Gepubliceerd op 04/07/17
Wat maakt een technologisch bedrijf tot een aantrekkelijke werkgever? We vonden het antwoord in Zele, waar het internationale familiebedrijf Magnetrol sinds 1972 een vestiging heeft.

Magnetrol is een Amerikaanse multinational, gespecialiseerd in innovatieve systemen voor niveau- en debietmeting van vloeistoffen en gassen. Het bedrijf levert aan alle mogelijke industrieën en heeft een belangrijk marktaandeel op wereldvlak. 

Familiebedrijf 

“Hoewel een wereldleider in zijn niche, is Magnetrol een familiebedrijf dat zijn medewerkers als zijn grootste ‘asset’ ziet”, vertelt HR-manager Johan Vanderyse. “Dat uit zich in ons HR-beleid. Onze CEO is vorig jaar persoonlijk naar Zele gekomen om in groepjes rechtstreeks met onze arbeiders en bedienden te praten. Bij zo’n ‘skip level meeting’ is het directe management niet aanwezig, zodat de werknemers vrijuit kunnen spreken.”  

In de de laatste vijf jaar groeide  het personeelsbestand van 172 naar 215 (waarvan 150 in Zele). Johan Vanderyse “De loyaliteit en het lage personeelsverloop spreken voor zich: De collega met langste anciënniteit is sinds 1973 in dienst bij Magnetrol Zele en 59 van onze medewerkers werken hier langer dan 10 jaar.” 

Technico-commerciële profielen 

Van de 150 medewerkers in Zele, werken er 65 in de productie en 85 in sales en ondersteunende diensten. “Wij zijn voortdurend op zoek naar technico-commerciële profielen voor de binnendienst. Voor ingenieurs met aanleg en interesse voor sales zijn wij de ideale werkgever. Maar dit soort profielen ligt ook weer niet voor het rapen”, aldus Johan Vanderyse. 

Aantrekkelijke werkgever 

Het bedrijf ligt centraal in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel en rekruteert vooral in dat gebied, wat de woon-werkverplaatsing tot een minimum beperkt. Daarnaast wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd. Waar het nationaal gemiddelde 11% is, nemen 31% van de Magnetrol-medewerkers de fiets om naar het werk te gaan. Twee jaar geleden betrok Magnetrol in Zele een nieuw gebouw, waarvoor ze nu als één van de eerste in België het BREEAM certificaat voor duurzaam bouwen hebben gekregen. Ook op dat vlak is Magnetrol een toonaangevende en innovatieve werkgever.

Ontdek andere parels van de Belgische technologische industrie op www.makeitinbelgium.be

Was dit artikel nuttig?