Vrouwen in de industrie: witte merels | Agoria

Vrouwen in de industrie: witte merels

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/03/14

Het aantal vrouwen in de technologische industrie ligt jammer genoeg nog steeds bijzonder laag. En dit ondanks de vele inspanningen om meer meisjes en vrouwen voor technologische richtingen en beroepen te laten kiezen. Het loont dus zeker de moeite om ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op zaterdag 8 maart onze eigen Technoladies eens speciaal in de bloemetjes te zetten.

De redactie van Agoria Online is vandaag exclusief in handen van de vrouwelijke experten van Agoria, zij stelden de inhoud samen en zorgden voor artikels die u als verantwoordelijken in onze lidbedrijven zeker zult weten te smaken.

  • 6%: het percentage Agoria-lidbedrijven met een vrouwelijke CEO. Van alle mandaten in onze federatie wordt  15% door een vrouw uitgeoefend.
  • 12%: het percentage vrouwelijke ingenieursstudenten in Vlaanderen.
  • 97%: het percentage… jongens in de richting ‘industrie’ van het technisch kwalificatieonderwijs. Dit onevenwicht vinden we terug in de tewerkstellingscijfers van de Belgische technologiebedrijven.
  • 100%: zoveel artikels in deze editie van Agoria Online werden door vrouwelijke experten van Agoria geschreven.

Om meisjes warm te maken om te kiezen voor een technologische richting heeft Agoria opnieuw zijn campagne Technogirls gelanceerd. Meisjes worden tijdens deze campagne uitgenodigd om in de deelnemende bedrijven technologie en technologische beroepen te ontdekken. Aan de recente Vlaamse editie 2014 van Technogirls namen ruim 500 meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs deel!

Christ’l Joris
Voorzitster Agoria

Was dit artikel nuttig?