Bart Steukers (Agoria): “Te laat voor nieuwe eenvoudige procedure tijdelijke werkloosheid” | Agoria

Bart Steukers (Agoria): “Te laat voor nieuwe eenvoudige procedure tijdelijke werkloosheid”

Afbeelding
Bart Steukers
Gepubliceerd op 14/09/21 door Frederik Meulewaeter
“Het is te laat om nog voor dit jaar een nieuwe vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid te voorzien. Behoud de huidige soepele regeling wegens overmacht na 1 oktober”, zegt Bart Steukers, CEO van Agoria.

Op 18 mei besliste de federale regering om de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht te verlengen tot einde september. Maar zij kondigde ook aan dat het de bedoeling was om vanaf 1 oktober over te gaan naar meer uitzonderlijke maatregelen en relance-initiatieven.
 
Bart Steukers: “Intussen zijn we bijna 1 oktober en weten de ondernemingen nog steeds niet welke die nieuwe maatregelen, en meer bepaald inzake tijdelijke werkloosheid, zullen zijn. Een aantal activiteiten en ondernemingen zijn nog steeds zwaar getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Geef hen de verdere ruimte tot herstel. En als er nieuwe of aangepaste regelingen zullen worden voorzien, geen probleem. Maar laat er ons voor zorgen dat die tijdig bekend en uitvoerbaar zijn. Want ook op dit vlak kan je als bedrijf niet improviseren.”
 
De CEO van Agoria roept nog eens op om de huidige vereenvoudigde tijdelijke werkloosheid te behouden voor het vierde kwartaal van dit jaar vooraleer een goede overgang te maken naar een nieuwe soepele regeling tijdelijke werkloosheid op basis van economische oorzaken vanaf 2022.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's