Op 5 december is het weer zover! Dan reiken we de jaarlijkse e-gov Awards uit aan overheidsdiensten die beloftevolle e-gov-projecten realiseerden.


Een award voor elk van de 5 gebruikte evaluatie-criteria (gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovativiteit, zin voor samenwerking en ter beschikkingstelling of gebruik van open data). Elk ingediend dossier is per definitie kandidaat in elk domein.

Er zal ook een e-gov Award worden uitgereikt aan het beste e-gov-project van 2019.

De e-gov Awards worden uitgereikt aan overheidsdiensten uit alle beleidsdomeinen en beleidsniveaus (Europese instellingen, federale overheid, gewesten en gemeenschappen, provincies, steden en gemeenten) die unieke e-gov-projecten hebben uitgewerkt (en gerealiseerd).

Een onafhankelijke jury toetst de ingediende dossiers aan de evaluatie- en selectiecriteria en stelt een lijst van genomineerde projecten samen die in aanmerking komen voor de e-gov Awards. Alle genomineerden ontvangen een trofee tijdens de gala-avond.

De e-gov Awards 2019 zullen worden uitgereikt tijdens de gala-avond op 5 december 2019
Reserveer alvast deze datum in uw agenda !

Hoe kan u zich kandidaat stellen?

Heel eenvoudig. U vindt op deze website het reglement (58,8 kB) van de e-gov Awards 2019, alsook het formulier om u kandidaat te stellen. Vul het zo goed, correct, concreet en volledig mogelijk in en laat de jury het project evalueren.

En misschien wordt u de opvolger van "Flanders Research Information Space (FRIS)" van Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, die de e-gov Award voor het beste project won in 2018, en een hele reeks andere winnaars op de indrukwekkende erelijst? U vindt hier een lijst van de winnaars van de e-gov Awards sinds 2004.

We zullen het weten op donderdag 5 december 2019, wanneer de zes e-gov Awards 2019 zullen worden uitgereikt tijdens de gala-avond!

De e-gov Awards worden georganiseerd door Agoria, de federatie van de technologische industrie en TMAB.