Stow bekroond tot ‘Onderneming van het Jaar’ | Agoria

Stow bekroond tot ‘Onderneming van het Jaar’

Afbeelding
Gepubliceerd op 09/12/20
Na I-Care eerder deze week in Franstalig België, is in Vlaanderen dinsdagavond ons lidbedrijf Stow tot ‘Onderneming van het Jaar’ uitgeroepen. Robovision, een ander lidbedrijf van Agoria, ontving de prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar'. Proficiat!

Met de ‘Onderneming van het Jaar-award bekronen Ernst & Young, De Tijd en BNP Paribas Fortis bedrijven die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Stow, ‘Onderneming van het Jaar’

Ons lidbedrijf Stow, de kersverse ‘Onderneming van het Jaar’,  is een aanbieder van industriële stockageoplossingen. Het bedrijf speelt daarmee in op de snel groeiende logistieke markt en continu veranderende trends in supply chain. Stow ontwerpt, produceert en verkoopt al sinds 40 jaar wereldwijd industriële opslagsystemen.

“Groei zit in het DNA van de onderneming: zo zijn ze gegroeid van een regionale speler naar Europees marktleider tussen 2014 en 2019. De doorgedreven focus op hoge efficiëntie doorheen alle processen en producten, leidt tot operational excellence binnen het bedrijf”, zo lichtte juryvoorzitster Michèle Sioen de bekroning van het bedrijf toe.

 

Robovision, ‘Scale-up van het Jaar’

Tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 8 december werd ook de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar uitgereikt. Die prijs heeft tot doel groeibedrijven in de kijker zetten die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben gelopen. Agoria-lidbedrijven FibricheckRobovision en Unifly behoorden tot de finalisten.  

Het was uiteindelijk het Gentse Robovision dat met de prijs aan de haal ging. Robovision ontwikkelt Deep Learning software die wordt toegepast in een brede groep industrieën (Agri, Medical, Security, Manufacturing...). Robovision groeit en verdubbelt jaarlijks nu 3 jaar op rij, het vandaag al 60-koppige team groeit mee. Steeds meer internationale machinebouwers zien de competitieve kracht van geaugmenteerde intelligentie in hun machines en kiezen voor Robovision als oplossing.

Agoria wenst alle genomineerden en laureaten van harte proficiat. Hetzelfde wensen we ook aan I-Care, dat in Franstalig België de titel van Entreprise de l’Année in de wacht sleepte.

Was dit artikel nuttig?