Digiteal haalt meer dan 3,5 miljoen euro op | Agoria

Digiteal haalt meer dan 3,5 miljoen euro op

Afbeelding
Gepubliceerd op 14/07/21 door Nele Laus
Fintechbedrijf Digiteal verwelkomt twee nieuwe aandeelhouders, Colruyt Group en de Europese kredietverzekeringsgroep Credendo via een kapitaalverhoging van 3,5 miljoen euro. Het doel: de ontwikkeling en uitrol van zijn betaaloplossingen in België en Europa versnellen.

Het in 2015 opgerichte Digiteal is gespecialiseerd in financiële technologieën (fintech). Deze scale-up, die eind 2017 door de Nationale Bank van België werd erkend, was een van de eerste om diensten te leveren waardoor ondernemingen sneller, regelmatiger en met minder kosten konden worden betaald en tegelijk de tevredenheid van hun klanten wordt verhoogd.

Digiteal, dat van bij zijn start op de steun van EASI en LeanSquare kon rekenen, had al 2,1 miljoen euro opgehaald en een miljoen Europese subsidies gekregen om zijn ambities waar te maken. Het heeft nu een nieuwe financieringsronde van meer dan 3,5 miljoen afgerond bij Colruyt Group en de Europese kredietfinancieringsgroep Credendo. 

Naar aanleiding van deze kapitaalverhoging trekken EASI en LeanSquare (Noshaq) zich terug uit het kapitaal van de onderneming. "Het is tijd voor ons om de fakkel door te geven. We zijn heel blij een van de eerste partners van Digeteal te zijn geweest in het kader van onze strategie om te investeren in Enterprise Software startups. Cédric en zijn team hebben blijk gegeven van een groot doorzettingsvermogen in een zeer concurrentiële markt en zien zich nu beloond in de vorm van een strategisch partnerschap met twee grote en complementaire Belgische groepen”, zegt Gaëtan Baudelet, Invesment Manager bij Leansquare.  

Globaal gezien moet de nieuwe inbreng Digiteal in staat stellen zijn groei een boost te geven door de commercialisatie en ontwikkeling van zijn huidige en toekomstige producten te versnellen, wat uiteraard een versterking van zijn teams zal vergen. 

Sterke en complementaire partners

Credendo en Digiteal hadden eerder al een overeenkomst gesloten om samen een "Buy Now Pay Later"-oplossing (uitgestelde betaling) op B2B-marktplaatsen aan te bieden. De participatie van Credendo versterkt nu dit partnerschap en vergemakkelijkt de ontwikkeling en de uitrol van de oplossing op de internationale markt, waarbij vooral op Europa wordt gemikt. 

Met Colruyt Group heeft Digiteal onlangs in een recordtijd ontwikkelingen gerealiseerd ten behoeve van hun filiaal DATS 24 : hun klanten zullen daardoor een QR-code en de betaalknop kunnen gebruiken om hun facturen te betalen.

Drie vragen aan Cédric Nève, CEO van Digiteal

1. Wat zijn de voornaamste doelstellingen na deze nieuwe inbreng? 
Met onze twee nieuwe partners beogen we twee doelstellingen : de volumes die wij verwerken verhogen en de toekomst voorbereiden. Met Credendo ontwikkelen wij een nieuw product’ Buy Now Pay Later’ waarop de te realiseren marge potentieel aanzienlijk is. Colruyt van zijn kant verwerkt al een groot volume transacties, maar met een minder grote marge. Het zijn dus twee complementaire profielen.

2. Welke profielen zoeken jullie?
In de twee komende jaren zal ons personeelsbestand maal 4 gaan. Voor de ontwikkeling van nieuwe producten hebben we IT-profielen nodig en commerciële mensen om ze te verkopen. En om dat allemaal te ondersteunen zoeken we ook ‘operationele’ profielen (support, compliance, enz.)

3. Hoe ziet u het fintech landschap in België?
Door de invoering van PSD 2 zijn veel deuren open gegaan, waardoor er meer concurrentie is gekomen. Maar fintech is een vrij gespecialiseerd milieu en iedereen beschikt in zekere zin over zijn eigen niche. Wij verwelkomen dus graag alle nieuwe actoren.

Was dit artikel nuttig?