Verkiezing Agoria in Raad van Bestuur van DigitalEurope is troef voor leden | Agoria

Verkiezing Agoria in Raad van Bestuur van DigitalEurope is troef voor leden

Afbeelding
Agoria
Gepubliceerd op 18/06/21 door Bart Steukers
De EU heeft steeds meer impact op het nationale wetgevingskader en op ondernemingen in België. Daarom heeft Agoria besloten om meer te anticiperen en invloed uit te oefenen op Europese beslissingen en om de leden meer te betrekken bij de verschillende initiatieven die Europa lanceert.

Voor Agoria en de leden zijn de volgende grote prioriteiten geïdentificeerd: AI & data (waaronder het nieuwe Europese AI-kader en Gaia-X), cyberveiligheid (waaronder de NIS 2-richtlijn), privacy (in het bijzonder internationale gegevensoverdracht) en de wet inzake digitale diensten (Digital Services Act); en horizontaal: internationale handelsvraagstukken en digitale duurzaamheid ("digital4green", circulaire economie enz.).

Agoria is natuurlijk lid van DigitalEurope, zijn zusterfederatie voor digitaal op Europees niveau. Floriane de Kerchove (foto), Senior Advisor Advocacy Digital, is zopas verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van DigitalEurope en neemt daarmee de fakkel over van Bart Steukers. Bovenop voormelde prioriteiten zal ze de nadruk leggen op twee krachtlijnen, nl. 'Digital is good 4 green' en 'Digital 4 industry'.

Bovendien neemt Agoria niet alleen deel aan verschillende werkgroepen van DigitalEurope maar is de federatie ook verkozen (of herkozen) tot voorzitter of vicevoorzitter in drie beleidsgroepen/werkgroepen van DigitalEurope. Kevin Verbelen, voorzitter van de Policy Group Trade, Ilse Haesaert, vicevoorzitter van de Policy Group Infrastructure, privacy & security, en Sébastien Paternotte, vicevoorzitter van de Working Group Autonomous driving. 

De mandaten van Agoria in de Raad van Bestuur en in de verschillende werkgroepen zijn zeker een troef voor de leden. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen met vragen of opmerkingen over Europese initiatieven.

Was dit artikel nuttig?