Drie initiatieven rond het uitbouwen van een digitale business | Agoria

Drie initiatieven rond het uitbouwen van een digitale business

Afbeelding
Gepubliceerd op 25/11/20 door Isabel Michiels
Steeds meer bedrijven evolueren naar het aanbieden van software- en data-gebaseerde diensten. Maar hoe begint u daaraan? Met welke elementen moet u rekening houden? Hoe zet u uw idee voor een digitale dienst om tot een concrete oplossing? En wat is de impact van een digitale business op de verschillende facetten van uw onderneming?

Drie initiatieven in het kader van het VLAIO Industriepartnerschap richten zich op bedrijven die meer inzicht willen in het ontwerpen, het implementeren en het delen van best practices voor de uitbouw van een digitale business. 

 

Afbeelding

Denkt u er als bedrijf aan om een digitale business uit te bouwen, maar weet u nog niet helemaal wat de meest kritische elementen zijn om van start te gaan? Dan is de masterclass 'Hoe breng ik succesvol digitale diensten naar de markt' iets voor jou.

Of bent u een verantwoordelijke binnen een groot of klein bedrijf, heeft u al een concreet idee voor een digitale dienst en wilt u dit onder begeleiding tot de problem-solution fit-fase brengen? Dan is de groepscoaching ‘Digitaliseer uw product of dienst’ eerder de piste om in te slaan.

Of heeft u reeds een minimale ervaring met de creatie van een digitale business en wilt u de impact bespreken op de business en de organisatie met gelijkgestemden? Dan is het lerend netwerk ‘Impact van digitalisering op business model’ geknipt voor u.

Masterclass 'Hoe breng ik succesvol digitale diensten naar de markt'

Wat is het? Eén dag onderdompeling in de technische en de business facetten van een digitale dienst aan de hand van een eigen case of die van een andere deelnemer.

  • Track record met meer dan 50 Vlaamse bedrijven
  • Ons boek Hyperscale and microcare, the digital business cookbook; elke deelnemer krijgt een kopie
  • Objectief van de masterclass: verstaan en toepassen van de 10 take-aways en basismechanismen van de digitale economie

Voor wie? Voor niet-technische en technische profielen: zowel voor bedrijven die al een concreet idee hebben voor de uitbouw van een digitale business, als voor bedrijven die nog in de verkennende fase zitten.

Lees meer over deze masterclass

Groepscoaching ‘Digitaliseer uw product of dienst’

Wat is het?Traject samen met 8 bedrijven (5 groepssessies gespreid over 3 maanden) op basis van een eigen case, waarbij leren en zelf doen centraal staan. Coaching op business-tractie en technologie-stack

  • Iedere sessie wordt geleid door ervaren mentoren
  • Beproefde aanpak vanuit Sirris, Agoria en Studio Dott
  • Objectief van de groepscoaching: je product brengen van de idee fase naar de problem-solution fit fase

Voor wie?Voor verantwoordelijken in business development, R&D en venture binnen grote en kleine bedrijven die al een concreet idee hebben voor een digitale dienst. Het kan zowel gaan om een klein projectbedrijf als om een groot machinebouwbedrijf. Het enige criterium is de openheid van de onderneming om het huidige businessmodel (in de industrie of dienst) te complementeren of te disrupteren via een digitaal model. 

Lees meer over deze groepscoaching

Lerend netwerk rond digitale businessmodellen

Wat is het? Gerichte uitwisseling van best practices tussen digitale voorlopers. Leren van elkaar tijdens bezoek aan collega’s. Vier inspirerende content-sessies en kennisuitwisseling gespreid over 1 jaar.

  • Focus op Belgische industrie ervaring
  • Beproefde aanpak vanuit Agoria en Sirris
  • Objectief van het lerend netwerk: delen van state of the art tussen niet-concurrenten

Voor wie? Professionals betrokken bij de digitale transformatie van hun bedrijf op het niveau van het product- en dienstenaanbod of het bedrijfsmodel zelf. Het lerend netwerk is toegankelijk voor zowel niet-technische als technische profielen. Het is bedoeld voor bedrijven die reeds een minimale ervaring hiermee hebben en die de impact op hun business en organisatie met gelijkgestemden willen delen.

Lees meer over dit lerend netwerk

 

Afbeelding
Was dit artikel nuttig?