Verhaert helpt Antwerpse diamantsector ‘future-proof’ maken | Agoria

Verhaert helpt Antwerpse diamantsector ‘future-proof’ maken

Afbeelding
Gepubliceerd op 02/12/20
De Stad Antwerpen maakt budget vrij om de Antwerpse diamantsector te ondersteunen naar aanleiding van de coronacrisis. Agoria-lidbedrijf Verhaert Masters in Innovation zal de Antwerpse diamantsector begeleiden om succesvol te innoveren.

Diamanten zijn cruciale economische stuwmotor

Antwerpen wil een welvarende innovatieve regio zijn die nieuwe ondernemingen en duurzame investeringen aantrekt. Daarom investeert de stad zowel in de belangrijkste economische stuwmotoren (haven, logistiek, industrie, diamanten en verkoop) als in toekomstige groeisectoren: digitale innovatie, circulaire economie en creatief ondernemerschap.

De diamantsector kan heel wat groeikansen creëren door wisselwerkingen met de toekomstige groeisectoren te exploiteren. Compliance, innovatie en technologische verbeteringen zullen de diamantbedrijven van onderuit kunnen versterken en ‘future-proof’ maken. Digitale technologieën, waaronder AI, blockchain en IoT, hebben heel wat mogelijkheden om de diamantsector op technologisch vlak te vernieuwen via onder andere traceerbaarheid, online platformen en screening.

Vernieuwde visie en breder ecosysteem voor diamantsector

Agoria-lidbedrijf Verhaert Masters in Innovation biedt expertise, methodiek en procesbegeleiding aan om samen met de Stad Antwerpen een vernieuwde visie en een breder ecosysteem te ontwikkelen voor de Antwerpse diamantsector. Enerzijds door relevante innovatieve opportuniteiten in kaart te brengen en met de diamantsector de innovatienoden binnen hun sector te onderzoeken, die trouwens jaarlijks worden geactualiseerd. Anderzijds krijgen de diamantbedrijven individuele begeleiding in hun innovatietrajecten die focussen op het realiseren van wisselwerkingen met andere speerpunten uit het Antwerpse economische weefsel.

Heeft uw bedrijf een innovatietraject, innovatienood of uitdaging voor de Antwerpse diamantsector? Surf naar www.ondernemeninantwerpen.be/diamanteninnovatie en draag bij aan de vernieuwde visie op innovatie in de diamantsector.

Was dit artikel nuttig?