Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) en Julie Scherpenseel (ML6) in de prijzen | Agoria

Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) en Julie Scherpenseel (ML6) in de prijzen

Afbeelding
Gepubliceerd op 24/02/20 door Peter Ansoms
Dewi Van De Vyver, CEO van Agoria-lidbedrijf Flow Pilots, is uitgeroepen tot ICT Woman of the Year 2020. Julie Scherpenseel van ML6, eveneens een lidbedrijf, heeft de titel van Young ICT Lady of the Year in de wacht gesleept. Beide awards werden op donderdag 20 februari uitgereikt tijdens het jaarlijkse She Goes ICT-event van Data News. Ze bekronen vrouwen die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.

Afbeelding

Dewi Van De Vyver van Flow Pilots (links), ICT Woman of the Year 2020, en Young ICT Lady of the Year 2020 Julie Scherpenseel van ML6. © Data News / Debby Termonia

Dewi Van De Vyver

Dewi Van De Vyver is mede-oprichter van Flow Pilots. Zij timmerde van bij de start mee aan dit innovatieve bedrijf dat ondernemingen helpt bij het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van digitale producten en diensten. In april 2017 werd Flow Pilots 100% dochter van de Cipal Schaubroeck-groep. Bekende klanten zijn onder andere Assuralia, Soudal, Belfius, Westtoer, Axa, en Mylène.

Dagelijks inspireert en motiveert Dewi een dertigtal mensen. Ze is vastberaden om meer vrouwen warm te maken voor technologie, en AI in het bijzonder. 'In het technologiedebat dat vandaag wordt gevoerd, ontbreekt een zeer belangrijke invalshoek, namelijk die van de helft van de bevolking. Het is hoog tijd om awareness te creëren', zegt ze daarover in Data News.

De Cipal Schaubroeck-groep schrijft in een persbericht zeer trots te zijn dat Dewi Van De Vyver werd verkozen tot ICT Woman of the Year. Ze is ervan overtuigd dat Dewi hierin een belangrijk rolmodel voor anderen vormt. Tegelijkertijd wordt het momentum benut om alle vrouwen in de groep te bedanken voor hun inzet. 

Dirk Verstichele, CEO Cipal Schaubroeck: “Wij zijn bijzonder trots op de erkenning die Dewi Van De Vyver krijgt met de titel ICT Woman of the Year. Flow Pilots is als innovatiehub zeer complementair met Cipal Schaubroeck en Dewi vormt met haar team dan ook mee een drijvende kracht in de digitale transformatie van lokale besturen. We grijpen deze mooie gelegenheid graag ook aan om de dames in onze groep te motiveren om alle kansen te grijpen die zich voordoen. Wij ijveren voor nog meer diversiteit. Naast de vele mannelijke collega’s vullen de dames stuk voor stuk cruciale functies in, op alle niveaus en in diverse expertises. We hopen dat Dewi, als rolmodel, hen motiveert om zich verder te ontwikkelen en door te gaan in ons innovatieve klimaat. Daarom zetten we hen vandaag zeer graag in de bloemetjes!”

Julie Scherpenseel

Door naast een ICT Woman of the Year elk jaar ook een Young ICT Lady of the Year te verkiezen, wil Data News expliciet ook de belangstelling van (jonge) dames voor een loopbaan in de ICT-sector aanwakkeren. Iedere vrouw die niet ouder is dan 35 jaar en werkzaam is bij een ICT-bedrijf of in een ICT-functie kon zich kandidaat stellen of voorgesteld worden door een collega. Uit de ingediende dossiers selecteerde de jury tien genomineerden. Via online voting werd een top-vijf bepaald.

Die vijf dames mochten zichzelf komen voorstellen aan de jury. Die verkoos uiteindelijk Julie Scherpenseel, chief growth officer bij het in artificiële intelligentie en machine learning gespecialiseerde bedrijf ML6, als Young ICT Lady of the Year.

Agoria wenst beide dames van harte proficiat.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.

Was dit artikel nuttig?