AI-team van NRB verandert afval sorteren radicaal | Agoria

AI-team van NRB verandert afval sorteren radicaal

Afbeelding
Gepubliceerd op 22/10/20 door Sibylle Dechamps
IDELUX, een vereniging van intercommunales die instaat voor het beheer van huishoudelijk afval in de provincie Luxemburg, heeft het AI-team (artificiële intelligentie) van NRB de opdracht gegeven om het sorteren van afval radicaal te veranderen.

In welke zak moet die fles? Moet dat yoghurtpotje nu in de blauwe of de witte zak? En moet ik met die pot verf naar het milieupark? We willen allemaal doen zoals het moet en ons afval correct sorteren zodat het optimaal kan worden gerecycled, maar omdat gezinnen elke dag zo veel (verpakkings)afval produceren, is het niet altijd gemakkelijk om er wijs uit te worden.

Het project, dat wordt geleid in samenwerking met LetsGoCity en met subsidies van het Waals Gewest, heeft betrekking op de ontwikkeling van een mobiele applicatie die het de inwoners van de provincie Luxemburg mogelijk maakt om voorwerpen te scannen en meteen te vernemen waar welk afval thuishoort. 

Om dat voor mekaar te krijgen, hebben de AI-experts van NRB ten minste 10.000 foto's nodig om het machine learning-systeem voor beeldherkenning te trainen: foto's van flessen, rioleringsbuizen, potten met verf en oplosmiddelen, capsules … Belichting, formaat of achtergrond maken niet uit: alle foto's van dat afval en hun verpakkingen – vol of leeg – zijn welkom! 

Meer informatie.

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van een mobiele AI-gebaseerde app en helpen om afval beter te sorteren?  Verstuur dan hier de foto's van uw afval.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.

Was dit artikel nuttig?