Waalse Eura Nova wereldwijd erkend als leider in stream processing | Agoria

Waalse Eura Nova wereldwijd erkend als leider in stream processing

Afbeelding
Gepubliceerd op 06/07/21 door Nele Laus
Eura Nova is niet alleen een IT-consultant maar positioneert zich ook als privéonderzoekscentrum. Het is een van de weinige bedrijven in België die wetenschappelijke artikels publiceren voor internationale conferenties. Zo organiseren de experts van Eura Nova ieder jaar een workshop over realtime data-analyse tijdens de internationale IEEE Big Data-conferentie.

De IEEE Big Data-conferentie is dé wetenschappelijke referentie op het domein van datawetenschappen en brengt ieder jaar de industriële en academische wereld samen om de laatste onderzoeksontwikkelingen te presenteren t.a.v. de marktbehoeften. Tijdens de conferentie organiseert Agoria-lid Eura Nova nu al voor het zesde jaar op rij een workshop over realtime stream analytics.

Lees hier een interview met de CEO van IT-bedrijf Eura Nova, gevestigd in Waals-Brabant.

"Onze voornaamste doelstelling – zowel via onderzoek als consultancy – is kennis delen. Vandaag weten onze klanten dat ze anders moeten gaan werken. Wij reiken hen dan ook de kennis en de technologie aan om hun business anders aan te pakken, met de competenties van vandaag. We stellen onze kennis ter beschikking van de klanten en leiden hun teams op om een concurrentievoordeel te behouden", klinkt het bij Sabri Skhiri, directeur Onderzoek.

"Het is niet de job van een bank of een verzekeraar – hoe groot die ook is – om de ontwikkeling van de technologie te volgen. Dat is onze job."

Dit jaar vindt de IEEE Big Data-conferentie virtueel plaats van 15 tot 18 december, met zenuwcentrum in Orlando (Florida).  Eura Nova is er trots op om voor de zesde keer op rij deel te nemen aan dit belangrijke internationale event.

“Explore, Craft, Serve”

De aanwezigheid van Eura Nova in het programmacomité van de conferentie, naast universiteiten maar ook giganten op het domein (IBM, Google, Ali Baba, Uber, Microsoft enz.), is dan ook een mooie erkenning van zijn technologische kennis en kunnen.

Sabri Skhiri: "Stream processing en realtime analytics zijn enkele van de meest prominente onderwerpen geworden in big data. We stellen vast dat bedrijven steeds meer toepassingen ontwikkelen waarbij data in beweging realtime moeten worden verwerkt. Enkele voorbeelden? Fraudedetectie bij instantbetalingen, segmentering van consumenten op onlineverkoopsites, analyse van videobewakingsbeelden ... Al die gevallen vereisen realtimemanagement en -analyse, waarvoor dan ook robuuste, krachtige en intelligente systemen nodig zijn."

Op de workshoppagina maakt Eura Nova een nauwgezet gedocumenteerde stand van zaken op van de relevantie en van gebruikscases van realtime stream analytics, stream mining, CER/CEP en stream data management in big data, die niet alleen interessant is voor onderzoekers maar ook voor professionals die op die technologieën steunen om hun zakelijke ambities te verwezenlijken. Het doel van de workshop is om de materie zo tastbaar mogelijk te maken.

Sabri Skhiri: "Tijdens de workshop zullen prototypes en producten worden gepresenteerd die gebruikmaken van big data-technologieën maar ook onlineleermodellen, algoritmen voor het schalen van CEP/CER en contextdetectie-engines, net zoals architecturen die stream analytics ondersteunen. We moedigen auteurs ook aan om bij hun bijdrage aanvullend materiaal te verstrekken (data, instructies; software, zodat hun proeven kunnen worden gereproduceerd). Op die manier kan de uiterst theoretische kant van de wetenschappelijke bijdrage worden verzoend met een uitgesproken praktische aanpak.” 

Auteurs uit de academische of industriële wereld kunnen hun bijdrage indienen tot 1 oktober 2021. De lijst van onderwerpen, de leden van het reviewcomité en alle praktische informatie zijn te vinden op de website: https://workshop.euranova.eu/

Contact: Maryse Colson - 0483 66 37 90 - maryse.colson@euranova.eu - http://bigdataieee.org/BigData2021/
 

Was dit artikel nuttig?