Orange Belgium opent 5G Lab in Antwerpen | Agoria

Orange Belgium opent 5G Lab in Antwerpen

Afbeelding
Orange 5G Lab
Gepubliceerd op 14/10/21 door Lies Vervaet
Alle bedrijven die dat willen, zijn in het nieuwe 5G Lab welkom om nieuwe, grensverleggende toepassingen van standalone 5G te ontdekken, testen en ontwikkelen. Het Lab is de nieuwste toevoeging aan het internationale netwerk van de Orange Group in Europa, dat naast Antwerpen nog 7 andere Labs omvat.

Nadat Orange Belgium in 2020 met partners en grote ondernemingen initiatieven rond co-innovatie opzette op zijn 5G SA-campus in de haven van Antwerpen, zwaait de operator nu de deuren van zijn eerste permanente 5G Lab in de stad Antwerpen open. Het houdt daarbij één doel voor ogen: het volledige potentieel van 5G ontsluiten.

In dit 5G Lab is alle kennis en expertise van Orange Belgium over de toepassingen van 5G voor Industry 4.0 onder één dak verzameld. En waar de focus in de haven van Antwerpen nog op toepassingen voor co-innovatie lag, is men in het 5G Lab nu ook druk bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe, inspirerende toepassingen voor Industry 4.0.

Tegelijkertijd blijft Orange zijn ecosysteem van partners, klanten en start-ups gestaag uitbreiden. In april 2021 werden de eerste drie start-ups die 5G-toepassingen ontwikkelen via het Orange Fab-acceleratieprogramma uitgenodigd om partner te worden van het 5G Lab en deel uit te maken van de 5G-community. In dit gloednieuwe onderkomen in The Beacon in Antwerpen zal de operator de mogelijkheden van de nieuwe 5G SA-telecomstandaard demonstreren en aantonen hoe standalone 5G bedrijven kan helpen innoveren en digitaliseren.

Het Orange 5G Lab biedt een verzameling van diensten voor klanten, prospects en economische spelers met interesse in 5G. Het bestaat uit:

  • Een programma om 5G en de diverse toepassingen ervan te ontdekken, waarbij experten de basisinzichten meegeven door op een enthousiaste manier dingen uit te leggen en te demonstreren.
  • Een programma om nieuwe, grensverleggende toepassingen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en testen, in levensechte omstandigheden, met behulp van de 5G SA-netwerktechnologie.

Sinds het radionetwerk van het 5G Lab rechtstreeks verbonden is met het Orange 5G Core-systeem kan men de nieuwe toepassingen die in het Lab ontwikkeld worden van daaruit eenvoudig installeren en op- of afschalen bij de klant.

Bovendien zijn in het 5G Lab ook verschillende gecertificeerde 5G-toestellen te vinden: routers, smartphones, slimme brillen, camera's die op een 5G SA-netwerk werken en getest en goedgekeurd zijn door technici van Orange.

Bij de opening van het Lab, in aanwezigheid van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle, demonstreerde Orange Belgium verscheidene nieuwe 5G-toepassingen die ontwikkeld waren met diverse partners. Meer details over die toepassingen leest u in dit persbericht.

 

Was dit artikel nuttig?