Cyberveilig in 30 Stappen | Agoria

Cyberveilig in 30 Stappen

Academies
Plaatsen beschikbaar
Afbeelding
Gepubliceerd op 06/07/21 door webmaster


Ransomware, hacking, data breaches… we lezen er dagelijks over in de pers. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal. Voorkom dat uw bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger! De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en uw onderneming zwaar impacteren.


Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen u met hun gegevens. Dat vereist dat u er als een goede huisvader mee omgaat, conform de regelgeving, en dus dat u er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij u.

Maar we begrijpen het wel: als startende of kleine onderneming hebt u zoveel andere prioriteiten, en is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity? We bespreken een risico-gebaseerde aanpak die een fundamentele basis zou moeten vormen voor élk bedrijf.

Uit feedback van ondernemers leerden we dat veel opleidingen over cybersecurity voor hen te theoretisch zijn. Daarom creëerden we speciaal voor u deze no-nonsense superpraktische masterclass.

Wat kunt u verwachten?

We leggen u 30 haalbare en onmiddellijk toepasbare stappen uit waarmee u de cyberveiligheid in uw bedrijf naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen. Kunt u daardoor op beide oren slapen en cybersecurity definitief van uw takenlijst schrappen? Uiteraard niet, maar we verzekeren u wel dat als u deze 30 stappen goed toepast, u al een hele mooie balans zal gevonden hebben tussen het risico dat u loopt en de investering die u in cybersecurity doet.

We bespreken elke stap  en we gaan niet verder vooraleer u de stap vertaald hebt naar een praktische aanpak voor uw onderneming. 

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor:

 • alle bedrijven die van zichzelf vinden dat hun cyberveiligheid nog te veel een ad-hoc gebeuren is;
 • startende bedrijven die cybersecurity meteen goed willen aanpakken;
 • kmo’s die voorheen nog niet veel aandacht aan cybersecurity schonken.

Deze masterclass richt zich op de cyberveiligheid van de interne werkingsmiddelen: de eigen computers, mobiele apparaten, dataopslag, werken met toepassingen in de cloud, enz.

Vereiste voorafgaande kennis:

 • Een minimale basiskennis van IT 

Uw lesgever 

 • Patrick Coomans: Cybersecurity Extrapreneur & Scale-up Coach. Oprichter van Tsundoku Ventures, expert bij Agoria en Sirris.

Praktisch

 • Deze masterclass is verdeeld over 2 sessie's:
 • - Online kick-off sessie op woensdag 29 september (09u30-11u00)
 • - Fysieke sessie op woensdag 13 oktober te Agoria Antwerpen (Bluepoint Berchem) (09u00-17u00)
     
 • De prijs voor een masterclass is € 1.219. Bedrijven in Vlaanderen betalen slechts € 439 dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap (https://www.industriepartnerschap.be/).

  industriepartnerschap