Nieuwe Agoria-handleiding bundelt goede praktijken tegen Covid-19 | Agoria

Nieuwe Agoria-handleiding bundelt goede praktijken tegen Covid-19

Afbeelding
Gepubliceerd op 14/05/20 door Wouter Vandessel
Als werkgever vindt u het natuurlijk belangrijk om uw werknemers een veilige en hygiënische werkomgeving te bieden. In de handleiding ‘Hoe pak ik Covid-19 aan?’ vindt u een handige leidraad in de vorm van ‘goede praktijken’ van lidbedrijven die met dezelfde vraagstukken als u geconfronteerd worden, aangevuld met de inzichten van onze eigen Agoria-experts op het gebied van veiligheid en preventie.

De impact van het coronavirus is zo ingrijpend dat alle bedrijven, ook het uwe, genoodzaakt zijn hun huishoudelijke regels en werkprocessen te evalueren en in veel gevallen ingrijpend aan te passen. Deze Agoria-handleiding kan u helpen om aan de nieuwe verplichtingen op het gebied van o.a. social distancing te voldoen.

De goede praktijken in deze handleiding zijn een aanvulling op de algemene maatregelen op interprofessioneel niveau die werden gebundeld in de generieke gids ‘Veilig aan het werk’ (versie 2).

Ze zijn gebaseerd op de goede praktijken die we ontvingen van verschillende Agoria-lidbedrijven uit de industriële sectoren, aangevuld met de inzichten van onze meest ervaren Agoria-experts.

Het doel is vooral om u te inspireren. De goede prakijken houden dus geen bindende verplichting in, maar ze kunnen wel uw opdracht om werknemers veilig en gezond te laten werken aanzienlijk vergemakkelijken. 

De volgende hoofdstukken komen aan bod: ‘Social distancing’, ‘Van thuis naar het werk’, ‘Aankomst op het werk’, ‘Hygiëne’, ‘Tijdens het werk’, ‘Sanitaire voorzieningen’, ‘Desinfectie’, ‘Maskers’, ‘Bescherming’, ‘Terug naar huis’, ‘Professionele verplaatsingen over de grens’, ‘Afvalbeheer’ en ‘Procedures’.

Download hier uw exemplaar van de handleiding ‘Hoe pak ik Covid-19 aan?’

Deze handleiding is ook verkrijgbaar in het Frans en Engels


Coronavirus: ontdek hier nog meer ‘best practices’!

Het coronavirus heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Deel zelf uw 'best practices' door te mailen naar coronavirus@agoria.be of bekijk hier nog andere getuigenissen van bij Agoria aangesloten bedrijfsleiders en laat u inspireren door hun tips om de continuïteit van hun onderneming te verzekeren.

Lees meer
Was dit artikel nuttig?