Miljardencontract NMBS levert werkzekerheid voor 300-tal werknemers Bombardier Brugge | Agoria

Miljardencontract NMBS levert werkzekerheid voor 300-tal werknemers Bombardier Brugge

Gepubliceerd op 22/12/15 door Jean-Marc Timmermans

Het nieuwe contract voor de M7-dubbeldeksrijtuigen voor de NMBS levert voor de fabriek van treinbouwer Bombardier Transportation in Brugge werkzekerheid op voor meer dan 300 arbeiders en bedienden. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de megabestelling.

Het consortium Bombardier-Alstom haalde een raamcontract binnen dat kan leiden tot maximaal 1.362 dubbeldeksrijtuigen. De eerste bestelling van 445 rijtuigen moet, gehomologeerd, geleverd worden tussen september 2018 en december 2021. Bombardier Transportation staat in voor 345 rijtuigen: 290 niet-gemotoriseerde rijtuigen en 65 multifunctionele stuurpostrijtuigen.

"Het verzekert ongeveer 200 arbeiders en een 100- tot 120-tal bedienden gedurende een vrij lange periode van werk", zegt sitemanager Kris Vekeman. "En er is een vrij lange aanloopperiode met veel studiewerk", vult Matthias Baekelandt, verantwoordelijke project management and bids, aan. Bij de engineering zijn zowat 120 mensen betrokken in de vestigingen van Brugge, het Franse Crespin - net over de grens gelegen - en een Tsjechische fabriek. De enigeering wordt aangestuurd vanuit Brugge, dat voor de volledige assemblage instaat. De andere sites leveren de grote onderdelen aan.

Het nieuwe order betekent wel geen garantie op werk voor alle werknemers. "Om volledige tewerkstelling te krijgen, hebben we bijkomende bestellingen nodig", zegt Vekeman. In de loop van volgend jaar hoopt Bombardier enkele lopende aanbestedingen binnen te halen.

Alstom staat in voor de bouw van 90 gemotoriseerde koprijtuigen. Meer dan 60 procent van het order zit in het Franse Valenciennes, de rest in Charleroi. Die site is onder meer gespecialiseerd in het ETCS-veiligheidssysteem.
Bron: Belga


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Was dit artikel nuttig?