Velofollies 2014: schot in de roos met ruim 33 000 bezoekers | Agoria

Velofollies 2014: schot in de roos met ruim 33 000 bezoekers

Gepubliceerd op 23/01/14 door Jean-Marc Timmermans

Van 17 tot 19 januari jl. werd in Kortrijk Xpo Velofollies 2014 gehouden. Deze editie van België’s grootste fietsbeurs bracht meer dan 33 000 bezoekers op de been: consumenten maar ook heel wat dealers van fietsen en fietsproducten en -accessoires. Met meer dan 280 exposanten groeit deze beurs uit tot een toonaangevend sectorevent in de Benelux. Onder de beursgangers waren dan ook behoorlijk wat Nederlanders en Fransen. Zowat alle toonaangevende fabrikanten van fietsen en fietsgerelateerde producten wereldwijd hadden er een stand.

Naast de traditionele belangstelling voor de race- en MTB-fietsen mochten ook de stadsfietsen, retrobikes, vouwfietsen en vooral ook de elektrische fietsen op veel aandacht rekenen. Het indoor e-bike parcours was een succes.

Dit jaar was ook Agoria op Velofollies van de partij met een stand onder het motto Buy ‘Made in Belgium’. Passanten en bezoekers aan onze stand ontvingen een folder met de logo’s van de deelnemende bedrijven waarin ze aangespoord werden om voor Belgische topproducten te gaan. Hierdoor genereerden we heel wat bijkomende trafiek naar de stands van deze bedrijven. Elke dag was er ook een VIP-pakket voor de Ronde van Vlaanderen te winnen. De aanwezigheid van de Fietsersbond in onze stand zorgde voor extra aandacht.

Op zondagochtend organiseerden we voor het tweede jaar op rij, in samenwerking met de beursorganisator, een “netwerkingontbijt” met de fabrikanten en hun voornaamste dealers, dat door de deelnemers letterlijk en figuurlijk werd gesmaakt.

Zelf op zoek naar een nieuwe fiets of nieuwe fietsaccessoires? In bijgaande flyer vindt u een overzicht van onze Belgische fabrikanten. 
Afbeelding
Was dit artikel nuttig?