Bike of the Year 2016: geslaagde testdag race- en stadsfietsen | Agoria

Bike of the Year 2016: geslaagde testdag race- en stadsfietsen

Afbeelding
Gepubliceerd op 22/03/16 door Jean-Marc Timmermans

Twee gemotiveerde jury's hebben op 12 maart jl. in en rond het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde 10 stadsfietsen en 20 racefietsen getest voor de tweede Bike of the year-verkiezing. Ze onderwierpen de kandidaat-fietsen aan een uitgebreide "statische" inspectie, gevolgd door een doorgedreven testrit op een gemengd parcours met alle nodige ingrediënten (vlak, helling, kasseien, bochtenwerk...).Op het einde van de testdag volgden de puntentelling en jury-deliberatie, met voor elke categorie een winnaar, twee genomineerden en een "eervolle vermelding".

De "Award Ceremony" vindt plaats op 31 maart, eveneens in het Centrum Ronde van Vlaanderen, wanneer Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts de prijzen uitreikt.

Met de 'Bike of the Year'-verkiezing benadrukken organisatoren Agoria en VAB het belang van kwaliteitsfietsen en schenken ze bijzondere aandacht aan innovatie. Dit geeft ook aan producten van eigen bodem de kans om zich te meten met buitenlandse concurrenten.

www.bikeoftheyear.be

Was dit artikel nuttig?