Agoria promoot Belgische fietsmakers tijdens WK wielrennen voor journalisten | Agoria

Agoria promoot Belgische fietsmakers tijdens WK wielrennen voor journalisten

Afbeelding
Gepubliceerd op 25/09/15 door Jean-Marc Timmermans

Op 3 april 2016 wordt de 100ste Ronde van Vlaanderen gereden. Om dat jubileum te vieren, heeft Oudenaarde afgelopen weekend de 'World Press Cycling Championships', het WK wielrennen voor journalisten, georganiseerd. Van donderdag 17 t.e.m. zondag 20 september jl. waren de Vlaamse Ardennen het strijdtoneel voor dit wereldkampioenschap.

Agoria heeft tijdens het event, in samenwerking met het Centrum Ronde van Vlaanderen, het persbericht 'België het thuisland van wielerklassiekers én fietsmakers' verspreid onder de deelnemende journalisten.

Als vertegenwoordiger van de Belgische fietsenindustrie promoot Agoria veilig fietsen in het algemeen en het belang van de kwaliteitsfiets in het bijzonder. Continue productontwikkeling en -vernieuwing liggen immers aan de basis van een veiligere en aangenamere fietsbeleving. Agoria ondersteunt ook Bike Valley in Beringen, de competentiepool voor bedrijven uit de fietssector waar onder meer een fietswindtunnel wordt gebouwd om innovaties te testen. Bovendien organiseren we verschillende acties zoals ‘Buy Made in Belgium’ en, in samenwerking met mobiliteitsvereniging VAB, de verkiezing van de ‘Bike of the year’ om de Belgische fietssector te promoten.

Het WK wielrennen voor journalisten werd een spannende strijd. Winnaar bij de mannen in de categorie tot 45 jaar was de Belg Bram Schittecatte, in de categorie 45-60 jaar de Italiaan Graziano Calovi en bij de 60-plussers de Nederlander Peter De Jong. Bij de dames ging de overwinning naar de Nederlandse journaliste Mady Kleeven.

Lees hier ons persbericht 'België het thuisland van wielerklassiekers én fietsmakers'.

Was dit artikel nuttig?