Agoria en VAB organiseren eerste ‘Bike of the Year’-wedstrijd | Agoria

Agoria en VAB organiseren eerste ‘Bike of the Year’-wedstrijd

Gepubliceerd op 10/12/14 door Jean-Marc Timmermans

In 2015 organiseren Agoria en mobiliteitsclub VAB de eerste editie van de wedstrijd ‘Bike of the Year’. Het doel van deze wedstrijd is om kwaliteitsfietsen in België onder de aandacht te brengen. Er zal een award worden uitgereikt in drie categorieën: stadsfietsen, elektrische fietsen en racefietsen. Professionele juryleden, voor ‘elektrische fietsen’ bijgestaan door een consumentenpanel, zullen op basis van de criteria kwaliteit, veiligheid en innovatie de beste fietsen kiezen.

Ten aanzien van consumenten, professionele klanten en stakeholders willen Agoria en VAB een lans breken voor het veilig fietsen in het algemeen en het belang van kwaliteitsfietsen in het bijzonder. Continue productontwikkeling en -vernieuwing liggen immers aan de basis van een veiligere en aangenamere fietsbeleving.

De aftrap van de wedstrijd zal worden gegeven op ‘Velofollies’, de grootste fietsbeurs van de Benelux die van 16 tot 18 januari 2015 in Kortrijk Xpo plaatsvindt. In april 2015 zullen de awards voor de beste stadsfiets, de beste elektrische fiets en de beste racefiets worden bekendgemaakt en uitgereikt.

Bezoekers aan Velofollies zullen op een speciale stand als eersten kunnen kennismaken met de verschillende fietsen die in de ‘Bike of the Year’-wedstrijd meedingen. Tussen januari en april 2015 zal een professionele jury in iedere categorie drie fietsen nomineren. Voor de elektrische categorie wordt er ook rekening gehouden met de stem van een consumentenpanel.

Fabrikanten en importeurs van fietsen kunnen zich nog tot 15 december 2014 kandidaatstellen.

Meer informatie

Vragen? stuur een e-mail naar  info@bikeoftheyear.be of contacteer Agoria, Jan Renneboog

De rest is gereserveerd voor Agoria leden